Въгларово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Въгларово
принтирай

Забележителности в и около Въгларово | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Статуя на Пресвета Богородица - Хасково - 0 метра, 0 минути с кола
Паметникът е издигнат през 2003 година на хълма "Ямача". Височината му е 32,8 м. Той е изработен е от полимер-бетон и тежи 80 тона. От горе се разкрива прекрасна гледка към целия град.
1 от 3 снимки
Хасково - 0 метра, 0 минути с кола
Хасково е град на духовните ценности и културните традиции. Там се провеждат празниците "Дни на проф. Недялка Симеонова" и Литературни дни "Южна пролет", "Китна Тракия пее и танцува" и други. Туристите могат да видят уникалния монумент на Света Богородица, издигащ се величествено над града. Сред останалите забележителности в Хасково са парк "Кенана" и крепостта "Хисаря".
1 от 3 снимки
Каменните гъби - Бели Пласт - 0 метра, 0 минути с кола
Уникалната природна скална забележитеност - Камените гъби, е обявена за такава от Министерството на околната среда и горите през 1974 година. Скалните формирования биват оприличавани на гъби и това се дължи на факта, че повечето образувания са шапкоподобни. Счита се, че формирането на каменните гъби започва преди 40 млн. години, през времето на Палеогена. От утаената вулканична пепел и скални късове са се образували красивите риолитови туфи, от които са се оформили каменните гъби.
1 от 4 снимки
Крепостта Перперикон - Кърджали - 0 метра, 0 минути с кола
Крепостта Перперикон е една от най-големите родопски крепости, чията площ е 12 000 кв.м. Предполага се, че именно на това място се е намирал Свещеният град на траките. Комплексът включва дворец-светилище от ІV-V в. пр.н.е., укрепена тракийска крепост, селище и кръгъл храм-прорицалище. Има теории, които твърдят, че Перперикон е била една от столиците-резиденции на царете Терес и Ситалк, които са баща и син.
1 от 3 снимки
Исторически музей - Димитровград - Димитровград - 0 метра, 0 минути с кола
Историческият музей в Димитровград е създаден през 1951 година. Неовата колекция съдържа близо 47 000 експоната, които са разделени в два отдела - "Нова и най-нова история" и "Етнография".
1 от 3 снимки
Дом-музей "Пеньо Пенев" - Димитровград - 0 метра, 0 минути с кола
Дом-музей "Пеньо Пенев" съхранява във фонда си около 650 експоната. Посетителите имат достъп до видеофилми, които са посветени на творчеството на поета, както и до аудио-записи, които дават възможност да се чуят оригиналните му изпълнения.
1 от 5 снимки
Димитровград - 0 метра, 0 минути с кола
Димитровград е създаден върху основата на три селища – Раковски, Марийно и Черноконево, които имат своя интересна история. Археологическите данни сочат, че териториите им са били обитавани от хилядолетия насам. Най-древните предмети, плод на човешката дейност в Димитровград, са открити в пещерата „Дядо Паньовата дупка” в местността Габера. Днес Димитровград поддържа много добри взаимоотношения с няколко града от целия свят. Забележителностите в града, които заслужават внимание са: Паркът "Пеньо Пенев", Дом-музей "Пеньо Пенев", Историческият музей , Художествената галерия, Църквата "Свети Димитър" и други.


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори