Видин

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Видин
принтирай

Забележителности в и около Видин | BgVakancia.com

1 от 1 снимки
Мол Видин
"Мол Видин" e първият търговско-развлекателен център, построен на територията на дунавския град и цялата област Видин. Разположен е в центъра на град Видин – точно срещу катедралата "Свети Димитър". Четирите етажа са оборудвани с ескалатори и панорамни асансьори. Молът разполага с над 60 търговски обекта - заведения за бързо хранене, ресторанти, зали за игри и развлечения, магазини за дрехи и техника. В сградата има и подземен паркинг.
1 от 1 снимки
Крайдунавски парк Видин
Крайдунавският парк се простира покрай р. Дунав и е с оригинална композиция, подобна на автентичен английски парк. За всяко едно дръвче тук се полагат грижи и това определено си личи, защото всички посетители усещат приятната атмосфера, която носи крайдунавският парк. Градината е наситена с много зеленина и растителност – храсти, дървета, цветя, градинки и локации за отдих с пейки. Мястото е подходящо за семейни разходки и зареждане с чист въздух и положителна енергия.
1 от 1 снимки
Видинската синагога - Видин
Видинската синагога се намира в непосредствена близост до крепостта Баба Вида. Тя е третият юдейски храм във Видин и вторият по големина в България (след Софийската синагога). Строежът й продължава година и е подпомогнат от цялото местно еврейско население, което по онова време обитава стария квартал Калето. След края на Втората световна война юдеите емигрират в Израел и синагогата спира да се ползва по предназначение. Въпреки това нейните величествени форми продължават да красят града и днес.
1 от 1 снимки
Мавзолей на Антим I - Видин
Архитектурния план за мавзолея е проектиран от Илия Попов, а строежът е осъществен през 1934г. Каменната сграда на мемориума има формата на квадрат и наподобява строежа на църква. Куполовидния покрив е изграден от бял врачански мрамор. От вътрешната страна мавзолеят е изографисан със стенописи като точно на входа е изрисуван ликът на Антим І чрез мозайка. Вътре е разположена статуята на първия български екзарх, а в подземието се намира саркофагът с тленните му останки. През 1975 г. мавзолеят е обявен за паметник на културата.
1 от 3 снимки
Крепост "Баба Вида" - Видин
В миналото крепостта "Баба Вида" е изпълнявала две функции - на отбранително съоръжение и на владетелски замък на цар Иван Срацимир. Изграждането на замъка започва през 10-ти век и завършва окончателно през 14-ти век. Крепостта “Баба Вида” е построена върху останките на античната крепост Бонония, която вероятно е възникнала върху основите на заварено тракийско селище в началото на I в. В миналото по дървен подвижен мост, който сега е изработен от камък се е минавало над рова, запълнен с вода от р. Дунав, обграждащ кулата.
1 от 2 снимки
Видин
Видин е спокоен град, в който туристите могат да се насладят на тишина и уют. Сред забележителностите във Видин е знаменитата кула на "Баба Вида". Тя представлява единственият запазен средновековен замък в България. Историята му наброява повече от 2000 години. Художествената галерия "Димитър Петков", Мавзолеят на Антим Първи (разположен в двора на Видинската митрополия), Синагогата, както и джамията на Осман Пазвантоглу са сред атракциите за посетители.

Настаняване във Видин | BgVakancia.com

Хотел ЕОС Тип: Хотел във Видин
Цени от: 46 лева за Двойна стая
Брой наематели: 29
За резервации: +359 898 656 219
Семеен хотел Вивал Тип: Хотел във Видин
Цени от: 45 лева за Двойна стая
Брой наематели: 40
За резервации: +359 894 676 070


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори