Варна

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Варна
принтирай

Забележителности в и около Варна | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Музей на куклите - Варна
В музея се съхраняват интересни и впечатляващи кукли - механизирани кукли,"явайки", марионетки, изработени от различен материал като плат, дърво, кожа и други. Музеят на куклите е мястото, което те връща в детските спомени.
1 от 5 снимки
Варна
Варна. Прекрасен град и най-желаното селище за живеене в България. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа. Морската гара, морската градина, Катедралата и Аспаруховият мост са малка част от забележителностите на Варна. Особено приятна е и разходката по главната улица, осеяна с ресторантчета и кафенета, която води директно на плажа.
1 от 2 снимки
Храм "Св. Успение Богородично" - Варна
Строежът на храма започва през 1880 година под покровителството на руската държава. Днес катедралата е отправна точка за туристите и за варненци. Внушителната и колосална фасада впечатляват всекиго. Интериорът е не по-малко забележителен. Навсякъде се извисяват стенописи, фрески и красиви икони посрещат посетителите на храма. По самия строеж на катедралата работят много майстори по модела на Петерховския храм в Санкт Петербург.
1 от 3 снимки
Римски терми - Варна
Туристите имат възможността да наблюдават запазени стени от масивната сграда и много руини от магазинчета, бани и т.н. Останките датират от 2-ри век и са с площ 7000 кв. м.
1 от 3 снимки
Варненски аквариум - Варна
Аквариумът е построен през 1912 година. Той притежава голяма колекция от представители на животинския и растителния свят. В аквариума може да се види еволюцията на рибите, както и препарирани организми, които са събрани от целия световен океан. Към Инситута има и библиотека.
1 от 4 снимки
Регионален исторически музей - Варна - Варна
Музейните експонати са разположени в 32 зали върху площ от 2000 кв.м. Постоянните експозиции са разделени на: Праистория, Античност, Средновековие, Възрожденски иконопис. Във варненския регионален исторически музей се съхранява и най-старото златно съкровище в света. Неговата възраст датира от преди 4000 г.пр.хр. Находката е от около 2000 предмета от почти чисто 23,5 каратово злато с общо тегло около 5,5 кг.
1 от 4 снимки
Военноморски музей - Варна
Музеят се помещава в Морската градина във вила "Дияна". Има две експозиции - едната проследява морксата история, а другата водния транспорт. Експонатите са обособени в шест групи: корабоплаване, минно дело, водолазен отдел, водосамолетна авиация, риболов и общо-исторически отдел. Във военноморския музей се съхраняват и макети на военните кораби "Асен", " Надежда" и "Калиакра".
1 от 4 снимки
Обсерватория "Николай Коперник" - Варна
Обсерваторията е открита на 22 май 1968 година. Тя е уникална по рода си, защото в нея се намират обсерватория, планетариум със Звездна зала и кула с махало на Фуко. Най-ентусиазираните почитатели имат възможността да посещават астрономически курсове, както и такива за любители.
1 от 4 снимки
Делфинариум - Варна
Тридесетминутната впечатляваща атракция на морските бозайници включва акробатика, баланс, танци върху водата, ходене с опашка по воднатата повърхност, пеене по ноти и други. Вълнуващо и запомнящо се преживяване е посещението на Делфинариума. Подходяща забележителност за всеки.
1 от 3 снимки
Варненски халколитен некропол - Варна
Забележителостта е открита през 1972 година. В някои от гробовете са открити не само златни предмети, но и човешки скелети. Интересен факт е, че там са разкрити много богати гробове и много бедни. Въпреки този факт това, което е достигнало до нас е изключително ценно. Един от най-богатите гробове бил на мъж с ръст около 1,70 метра и в него са намерени близо 1000 златни находки с общо тегло 1,5 кг.
1 от 3 снимки
"Побити камъни" - Варна
Каменните образувания са възникнали преди повече от 50 млн. години. Те представляват части от малката варненска пясъчно–чакълена пустиня – уникален феномен и единствена в Европа. Някои от тези варовико–пясъчни образувания достигат близо 6 метра височина. “Побити камъни” е и първата официално обявена и защитена от държавата природна забележителност в България. Това става през 1937г.
1 от 2 снимки
К.К. "Св. Св. Константин и Елена" - 9.4 км., 14 минути с кола
Курортът "Св. Св. Константин и Елена" в началото е бил курорт, който се посещава само от богати варненски жители. Мястото на първия хотел “Прага” от 1908 година, днес се издига “Естрея Палас”. А на територията, върху която някога е бил детският морски санаториум, днес е обособен туристически комплекс “Слънчев ден”, разполагащ с база от 1300 легла, два балнеоложки центъра, пет плувни басейна, два тенис корта и редица други възможности за спортни забавления. Истинската гордост на “Св.св.Константин и Елена” обаче, са безценните природни дадености, които притежава. Това е единственият курорт в България със седем минерални извора. Те достигат дълбочина между 1800 и 2000 метра с общ дебит 175л/секунда и температура на водата от 40 до 60 градуса. Днес курортът е предпочитан от много туристи за прекарване на една спокойна почивка.
1 от 2 снимки
Златни пясъци - 17.4 км., 21 минути с кола
Златни пясъци (Узун Кум в миналото) е най-известният курорт по северното черноморско крайбрежие. Територията около курорта е уникална със своите растителни видове. Тя е обособена като Природен парк. Самият парк разполага с няколко туристически маршрута, снабдени с достатъчно кътчета за почивка и отдих с беседки, пейки и маси. В околността има огромно разнообразие от различни видове широколистни дървета, като дъбова цера, благун и келяв габър. Тук виреят около 20 вида рядко срещани и застрашени от изчезване представители на растителния свят - кавказка иглика, снежно кокиче и др. Недалеч от Златни пясъци се намира Аладжа манастир, който впечатлява посетителите с изваяните си форми и ярките цветове на стенните рисунки, датиращи още от ранното Средновековие. Интересна атракция за туристите представлява въженият парк "Маймунарника". Комплексът се състои от въжени мостове с различна форма, които са съчетани в разнообразна конструкция, включващи и дървесина.
1 от 2 снимки
Курортен комплекс и резерват "Камчия" - 26 км., 25 минути с кола
Курортен комплекс Камчия се намира на 28 км. южно от град Варна. През самия курорт преминава красива река, носеща същото име като неговото. Цяла Камчия е заобиколена от живописна природа и широки плажни ивици и пясъчни дюни. Съвсем наблизо до курортния комплекс е разположен и резерват "Камчия". Той е разположен в местността Камчийски пясъци, по долното течение на реката. Обявен е за биосферен резерват през 1951 година, за да се запази непокътната най-голямата крайречна гора в България.
1 от 5 снимки
Албена - 28 км., 30 минути с кола
В к.к. Албена туристите могат да се насладят на съчетание между пълноценна почивка, добра и разнообразна кухня – българска и интернационална, неустоими предложения за забавление според предпочитанията – скокове с парашут, плажен волейбол, сърф, разходка с яхта и други. С отличните си възможности за настаняване, днес курортен комплекс “Албена”, освен в предпочитано място за почивка и свободно време, се е превърнал и в център на конгресния туризъм у нас, в арена на множество културни и спортни прояви на национално и международно ниво. Сред тях най-популярни са - Международен медиен фестивал, Модна фиеста, рали “Албена” и много други.

Настаняване във Варна | BgVakancia.com

Студио за нощувки - ТОП Център! Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 2
За резервации: 0899818328
Коко Апарт Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 4
За резервации: +359 899 326 809
Апартамент центъра Каравелов Тип: Апартамент във Варна
Цени от: 75 лева за Апартамент с две спални
Брой наематели: 6
За резервации: 0876084888
Хотел-галерия Графит Тип: Хотел във Варна
Цени от: 159 лева за Единична стая Де лукс
Брой наематели: 55
За резервации: 052 989 900
Топ център студия Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 5
За резервации: 0876084888
Супер голям апартамент в центъра Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 10
За резервации: 0876084888
Апартамент в центъра за 4 души Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 4
За резервации: 0876084888
Апартамент Жасмин Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 4
За резервации: +35988231871
Апартамент Далия Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 4
За резервации: +359882531871
Studio Lilou Тип: Апартамент във Варна
Брой наематели: 4
За резервации: 0899418353
Varna South Bay Apartment XI-10 Тип: Апартамент във Варна
Цени от: 82 лева за Апартамент с две спални
Брой наематели: 6
За резервации: +359 882 531871
Къща за гости Love Nest Тип: Къща за гости във Варна
Брой наематели: 6
За резервации: 0899941122
Вила Климат, Траката Тип: Къща за гости във Варна
Брой наематели: 23
За резервации: +359 889 90 70 84
Парти Вила Кара Миа Тип: Къща за гости във Варна
Цени от: 18 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 20
За резервации: +359 888 81 44 75
Вила Савови Тип: Къща за гости във Варна
Брой наематели: 14
За резервации: +359 895 15 11 53
КъщаТа Здравец Тип: Къща за гости във Варна
Брой наематели: 16
За резервации: +359 878 33 22 23


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори