Топола

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Топола
принтирай

Забележителности в и около Топола | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Балчик - 14.8 км., 16 минути с кола
Балчик или в миналото, както се е наричал - Дионисополис, днес е малък крайбрежен град, който е предпочитана дестинация сред туристите. В него са съсредоточени уникални забележителности като Дворецът на румънската принцеса, Ботаническата градина, съдържаща редки видове растения, както и яхтеното пристанище. В Балчик се провеждат и немалко интересни събития: Фестивал на младото изкуство, Дни на класиката, Международен фестивал на късометражното кино и други.
1 от 6 снимки
Ботаническата градина - Балчик - 13.2 км., 17 минути с кола
Ботаническата градина е създадена през 1955 година. Тя обхваща площ от 65 дка и съхранява 2000 вида растения, които са прекрасно аранжирани. Подредбата им и цветността допринася за чувството, че се намираш в един райски кът на земята. Голяма атркакция представлява кактусовата изложба, която е на открито и се разпростира на 1 дка. Сред експонатите туристите имат възможността да видят непознати за България видове кактуси като се започне от най-малките и се стигне до огромните, които надминават човешкия ръст. Има и малки езерца в периметъра на градината.
1 от 2 снимки
"Дълбока" - Каварна - 17.9 км., 25 минути с кола
Мидената ферма "Дълбока" се намира край нос Калиакра. По средата на залива на около 100 метра навътре в морето има странна дървена конструкция, която се показва от водата. Това е самата ферма, която произвежда най-вкусните миди, които човек може да опита в България. В непосредствена близост до морето, на самият бряг е направен и ресторант, който приготвя на място цялата продукция, която излиза от фермата. Посещавайки нос Калиакра, туристите имат възможност не само да се възхищават на неземната гледка, но и да се потопят в мидения свят.
1 от 5 снимки
Албена - 29.5 км., 26 минути с кола
В к.к. Албена туристите могат да се насладят на съчетание между пълноценна почивка, добра и разнообразна кухня – българска и интернационална, неустоими предложения за забавление според предпочитанията – скокове с парашут, плажен волейбол, сърф, разходка с яхта и други. С отличните си възможности за настаняване, днес курортен комплекс “Албена”, освен в предпочитано място за почивка и свободно време, се е превърнал и в център на конгресния туризъм у нас, в арена на множество културни и спортни прояви на национално и международно ниво. Сред тях най-популярни са - Международен медиен фестивал, Модна фиеста, рали “Албена” и много други.
1 от 4 снимки
"Болата" - Българево - 20.2 км., 27 минути с кола
"Болата" е място, което не е популярно сред туристите. Може би именно поради тази причина забележителността е запазила своето очарование до днес. Над Болата минава и един от най-големите пътища на миграционните птици от цяла Европа, наречен Виа Понтика. В местността има високи и стръмни скали с вдлъбнати в тях пещери и на места цвета на скалите червенее. В тези пещери са намерени останки на древно селище, които датират от 400г.пр.Хр. Също така е намерен там и Малтийския кръст, който свидетелства за търговията ни с Генуа и Венеция, по времето на Второто българско царство.
1 от 4 снимки
Нос Калиакра - Добрич - 25.8 км., 41 минути с кола
Нос Калиакра е място, което има голям емоционален заряд. Забелязва се симбиоза между могъществото на морето, очарователността на природата като цяло и мита за 40-те девойки, хвърлили се от скалите там. Брегът е стръмен с отвесни скали, които се спускат 70 метра надолу към морето. Името на местността означава “красив нос”. Днес нос Калиакра е красив природен резерват, където гнездят корморани, тюлени и делфини плуват в морето, а скорци и скални косове обитават пещерите. По десния бряг на нос Калиакра, от крепостта се спуска алея до изградения в една от пещерите оригинален двуетажен ресторант със 160 места в пещерата и 200 места на открито. Втора алея отвежда туристите към друга, по-малка пещера, в която е разположен музей с ценни археологически експонати. Могат да се видят и малък параклис "Свети Никола" и останки от старинна крепост.

Настаняване в Топола | BgVakancia.com

Апартамент Калиакрия 196 Тип: Апартамент в Топола
Цени от: 90 лева за Апартамент с три спални
Брой наематели: 6
За резервации: +359 882 531871
Студио Калиакрия 22 Тип: Апартамент в Топола
Брой наематели: 2
За резервации: +359882531871
Голф вила Ариел Тип: Вила в Топола
Брой наематели: 6
За резервации: 0988985216


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори