Соколово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Соколово
принтирай

Забележителности в и около Соколово | BgVakancia.com

1 от 6 снимки
Ботаническата градина - Балчик - 11.4 км., 15 минути с кола
Ботаническата градина е създадена през 1955 година. Тя обхваща площ от 65 дка и съхранява 2000 вида растения, които са прекрасно аранжирани. Подредбата им и цветността допринася за чувството, че се намираш в един райски кът на земята. Голяма атркакция представлява кактусовата изложба, която е на открито и се разпростира на 1 дка. Сред експонатите туристите имат възможността да видят непознати за България видове кактуси като се започне от най-малките и се стигне до огромните, които надминават човешкия ръст. Има и малки езерца в периметъра на градината.
1 от 3 снимки
Балчик - 8.9 км., 11 минути с кола
Балчик или в миналото, както се е наричал - Дионисополис, днес е малък крайбрежен град, който е предпочитана дестинация сред туристите. В него са съсредоточени уникални забележителности като Дворецът на румънската принцеса, Ботаническата градина, съдържаща редки видове растения, както и яхтеното пристанище. В Балчик се провеждат и немалко интересни събития: Фестивал на младото изкуство, Дни на класиката, Международен фестивал на късометражното кино и други.
1 от 5 снимки
Албена - 23.6 км., 21 минути с кола
В к.к. Албена туристите могат да се насладят на съчетание между пълноценна почивка, добра и разнообразна кухня – българска и интернационална, неустоими предложения за забавление според предпочитанията – скокове с парашут, плажен волейбол, сърф, разходка с яхта и други. С отличните си възможности за настаняване, днес курортен комплекс “Албена”, освен в предпочитано място за почивка и свободно време, се е превърнал и в център на конгресния туризъм у нас, в арена на множество културни и спортни прояви на национално и международно ниво. Сред тях най-популярни са - Международен медиен фестивал, Модна фиеста, рали “Албена” и много други.
1 от 2 снимки
Златни пясъци - 34 км., 31 минути с кола
Златни пясъци (Узун Кум в миналото) е най-известният курорт по северното черноморско крайбрежие. Територията около курорта е уникална със своите растителни видове. Тя е обособена като Природен парк. Самият парк разполага с няколко туристически маршрута, снабдени с достатъчно кътчета за почивка и отдих с беседки, пейки и маси. В околността има огромно разнообразие от различни видове широколистни дървета, като дъбова цера, благун и келяв габър. Тук виреят около 20 вида рядко срещани и застрашени от изчезване представители на растителния свят - кавказка иглика, снежно кокиче и др. Недалеч от Златни пясъци се намира Аладжа манастир, който впечатлява посетителите с изваяните си форми и ярките цветове на стенните рисунки, датиращи още от ранното Средновековие. Интересна атракция за туристите представлява въженият парк "Маймунарника". Комплексът се състои от въжени мостове с различна форма, които са съчетани в разнообразна конструкция, включващи и дървесина.

Настаняване в Соколово | BgVakancia.com

Вила Брендън Тип: Вила в Соколово
Цени от: 100 лева за Къща
Брой наематели: 6
За резервации: +359 882 534 540
Вила Нолан, село Соколово, Балчик Тип: Вила в Соколово
Цени от: 100 лева за Къща
Брой наематели: 6
За резервации: 00359882531871


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори