Скрино

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Скрино
принтирай

Забележителности в и около Скрино | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Рилски манастир - Рила - 53.9 км., 44 минути с кола
Манастирът се намира на 1100 метра височина. Има различни теории относно възникването му, като една от тях е, че той е основан от Св. Иван Рилски през 10-ти век. Рилският манастир съхранява мощите на създателя си в главната манастирска църква "Света Богородица". А в манастирския музей се пази творението наречено Кръстът на Рафаил. Направен е от цяло парче дърво и е кръстен на своя създател. Уникалността му се изразява в това, че монахът, който го е изработил е бил толкова прецизен, че е успял да извая в кръста 104 религиозни сцени и 650 малки фигурки. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Рила - 55.3 км., 46 минути с кола
Рила е разположена в Западна България в югоизточната част на Област Кюстендил. Територията ѝ заема част от средна и югозападна Рила планина и нейните подножия. Рила е място със зашеметяваща природа. На територията й има геотермални извори с температура от 36 градуса. Регионът бива посещаван от туристите поради намиращите се в него забележителности - Пещерата на Свети Иван Рилски, Резерват "Парангалица" и Рилски манастир.
1 от 4 снимки
Кюстендил - 30.7 км., 31 минути с кола
Кюстендил е пъстър град, който е осеян с богатства. Той е скътан сред зеленина и тополи, които очертават пътя на малката рекичка Банщица. Славата на лековитите му извори, които са възникнали в незапомнени времена, е актуална и днес. Неподправеният уют, очарователната природа, културно-историческото богатство и кюстендилското гостоприемство карат българските и чуждестранни гости, гостували веднъж, да се връщат дълго през годините в Кюстендил. Известни туристически забележителности в града са: Римски терми, Художествена галерия Владимир Димитров, Къща-музей "Ильо Войвода", Крепостта "Хисарлъка", Джамия "Ахмед бей" и други. Празненствата в Кюстендил биват много забавни и впечатляващи: Празник на плодородието, Международен конкурс за класическа китара, Фестивал "Пей сърце" и др.
1 от 3 снимки
Крепост "Хисарлъка" - Кюстендил - 34.5 км., 38 минути с кола
Намира се на най-високата равнинна част на хълма „Хисарлъка”, издигащ се на 2 км югоизточно от Кюстендил. Крепостта "Хисарлъка" е изградена в края на 4 и началото на 5 век. Счита се, че в миналото стените са достигали височина от около 10 метра, а кулите са се издигали на около 12 метра. След археологически проучвания се стига до заключението, че крепостта "Хисарлъка" преминава през различни строителни периоди. Някои предполагат, че крепостта е използвана през Античността и Средновековието.


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори