Шкорпиловци

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Шкорпиловци
принтирай

Забележителности в и около Шкорпиловци | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Курортен комплекс и резерват "Камчия" - 21.6 км., 21 минути с кола
Курортен комплекс Камчия се намира на 28 км. южно от град Варна. През самия курорт преминава красива река, носеща същото име като неговото. Цяла Камчия е заобиколена от живописна природа и широки плажни ивици и пясъчни дюни. Съвсем наблизо до курортния комплекс е разположен и резерват "Камчия". Той е разположен в местността Камчийски пясъци, по долното течение на реката. Обявен е за биосферен резерват през 1951 година, за да се запази непокътната най-голямата крайречна гора в България.
1 от 3 снимки
Варненски халколитен некропол - Варна - 41.4 км., 38 минути с кола
Забележителостта е открита през 1972 година. В някои от гробовете са открити не само златни предмети, но и човешки скелети. Интересен факт е, че там са разкрити много богати гробове и много бедни. Въпреки този факт това, което е достигнало до нас е изключително ценно. Един от най-богатите гробове бил на мъж с ръст около 1,70 метра и в него са намерени близо 1000 златни находки с общо тегло 1,5 кг.
1 от 1 снимки
село Бърдарево - 24.9 км., 36 минути с кола
Бърдарево е село в Североизточна България, което е разположено в планинския район на община Долни чифлик, Област Варна. Тук се намира все още неизледван от археолозите римски път, намиращ се в местността Бяло градище, която е в непосредствена близост до коритото на река Двойница.
1 от 4 снимки
Регионален исторически музей - Варна - Варна - 44.7 км., 40 минути с кола
Музейните експонати са разположени в 32 зали върху площ от 2000 кв.м. Постоянните експозиции са разделени на: Праистория, Античност, Средновековие, Възрожденски иконопис. Във варненския регионален исторически музей се съхранява и най-старото златно съкровище в света. Неговата възраст датира от преди 4000 г.пр.хр. Находката е от около 2000 предмета от почти чисто 23,5 каратово злато с общо тегло около 5,5 кг.
1 от 2 снимки
Храм "Св. Успение Богородично" - Варна - 43.8 км., 38 минути с кола
Строежът на храма започва през 1880 година под покровителството на руската държава. Днес катедралата е отправна точка за туристите и за варненци. Внушителната и колосална фасада впечатляват всекиго. Интериорът е не по-малко забележителен. Навсякъде се извисяват стенописи, фрески и красиви икони посрещат посетителите на храма. По самия строеж на катедралата работят много майстори по модела на Петерховския храм в Санкт Петербург.
1 от 4 снимки
Военноморски музей - Варна - 44.7 км., 41 минути с кола
Музеят се помещава в Морската градина във вила "Дияна". Има две експозиции - едната проследява морксата история, а другата водния транспорт. Експонатите са обособени в шест групи: корабоплаване, минно дело, водолазен отдел, водосамолетна авиация, риболов и общо-исторически отдел. Във военноморския музей се съхраняват и макети на военните кораби "Асен", " Надежда" и "Калиакра".
1 от 3 снимки
Варненски аквариум - Варна - 44.8 км., 42 минути с кола
Аквариумът е построен през 1912 година. Той притежава голяма колекция от представители на животинския и растителния свят. В аквариума може да се види еволюцията на рибите, както и препарирани организми, които са събрани от целия световен океан. Към Инситута има и библиотека.
1 от 3 снимки
Римски терми - Варна - 45.5 км., 40 минути с кола
Туристите имат възможността да наблюдават запазени стени от масивната сграда и много руини от магазинчета, бани и т.н. Останките датират от 2-ри век и са с площ 7000 кв. м.
1 от 4 снимки
Музей на куклите - Варна - 43.6 км., 38 минути с кола
В музея се съхраняват интересни и впечатляващи кукли - механизирани кукли,"явайки", марионетки, изработени от различен материал като плат, дърво, кожа и други. Музеят на куклите е мястото, което те връща в детските спомени.
1 от 1 снимки
Иракли - Емона - 54.8 км., 56 минути с кола
Плажът е разделен условно на две части. Северната е тази, която малко или много е променила естественият си облик и е отстъпила пред натиска на плажните концесионери. Южната част на плажната ивица, която е известна като плаж Вая е тази, която е запазила до голяма степен натуралния си вид. Тя е превърната в природен резерват, в който могат да се срещнат много защитени от закона растителни и животински видове. Условното разделение на плажа е образувано от река Вая. Популярността на курорта расте ежегодно, като напоследък освен редовните посетители (хипита и къмпингари) се забелязва и засилено присъствие на чуждестранни туристи.
1 от 4 снимки
Обсерватория "Николай Коперник" - Варна - 45 км., 40 минути с кола
Обсерваторията е открита на 22 май 1968 година. Тя е уникална по рода си, защото в нея се намират обсерватория, планетариум със Звездна зала и кула с махало на Фуко. Най-ентусиазираните почитатели имат възможността да посещават астрономически курсове, както и такива за любители.

Настаняване в Шкорпиловци | BgVakancia.com

Къща за гости Орхидея, Шкорпиловци Тип: Къща за гости в Шкорпиловци
Брой наематели: 50
За резервации: +359 898 704 184
Морско конче Тип: Къща за гости в Шкорпиловци
Брой наематели: 15
За резервации: 0892998694
Студио Мони Тип: Апартамент в Шкорпиловци
Брой наематели: 4
За резервации: +359 898 733 150
Апартамент Sea mood Тип: Апартамент в Шкорпиловци
Брой наематели: 4
За резервации: +359 889 197 307
Бунгала Veldi Тип: Вила в Шкорпиловци
Брой наематели: 50
За резервации: 0877-779-341
Апартамент Карина Тип: Апартхотел в Шкорпиловци
Цени от: 100 лева за Апартамент с една спалня
Брой наематели: 6
За резервации: +359 898 733 150


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори