Садово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Садово
принтирай

Забележителности в и около Садово | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Баджаю кая - Ябланово - 46.4 км., 57 минути с кола
Скалното образувание "Баджаю кая" присъства в списъка на защитените територии в България, а с площта си от един хектар, то е обявено за природна забележителност през 1979 година. Огромният скален масив бива оприличаван на природен феномен с формата на комин. Това, всъщност в превод от турски означава “Баджаю Кая” – комините. За други скалото образование наподобявае самотен сфинкс, застинал в ледено-каменното си безмълвие.
1 от 3 снимки
Църквата „Св. Николай” – Жеравна - Жеравна - 22.7 км., 29 минути с кола
Църквата е построена през 1828-34 година. Тук можете да разгледате различни произведения на изкуството от стъкло и дърво. Невероятните творения от икони и майсторска дърворезба са изложени също в църквата. В западната част е изградена галерия. В източната част е олтарът, който е преграден от художествено резбован иконостас. От целия комплекс от сгради в двора на църквата „Св. Николай” най-голям интерес представлява интериорът на църквата, стенописната и дърворезбена обработка на иконостаса.
1 от 3 снимки
Къща-музей Йордан Йовков - Жеравна - 22.9 км., 29 минути с кола
Домът на Й. Йивков пази духа на миналото и до днес. Експозицията е разположена в две стаи. В едната са изложени вещите от бита на Йовковото семейство, а в другата - творчеството му. Изключително ценна е картата на селото, на която са отбелязани всички обекти - къщи, кафене, конак, които са описани в разказите му, най-вече в цикъла "Старопланински легенди". От четирите страни на картата пък са поставени снимки на самите обекти. Вдъхновение за писане или просто страст представлява тази карта за Й. Йовков, тя свидетелства за любвта на писателя към България.
1 от 4 снимки
Жеравна - 23.2 км., 30 минути с кола
В село Жеравна има 330 къщи и малко над 500 жители. Животът в него е изключително спокоен. Твърди се, че у местните жители е останала следа от чорбаджийското минало. Ето защо те днес имат мирен и щастлив живот. Днес Жеравна е много популярна туристическа дестинация. Забележителностите в селото са значими: Къщата на Руси Чорбаджи, Къща-музей "Йордан Йовков", Къща-музей "Сава Филаретов", Църква "Св. Николай" и други.
1 от 3 снимки
Котел - 22 км., 29 минути с кола
Китното възрожденско градче - Котел, сгушено в Балкана, има голямо историческо значение. Велики представители , които са служили вярно на отечеството и са го възхвалявали, са родени именно в Котел. Например: Георги Мамарчев, Неофит Бозвели, Васил Берон, д-р Петър Берон, Софроний Врачански са само част от титаните на българския възрожденски дух. Навлизайки в градчето туристите биват посрещани от каменни войни, трима на брой, които гордо и величаво са изправени на висок хълм, като вечна стража. Южно от Котел, на 7 км, се намират останки от античен крепостен зид, свързан с крепостта Вида на едноименния връх. В подножието на върха византийците претърпели друга тежка загуба още по времето на хан Крум. В метсността има още обекти, които залужават внимание - величественият Пантеон, Музей на котленските възрожденци и др. За любителите на историята Котел е една от най-прекрасните дестинации.

Настаняване в Садово | BgVakancia.com

Къща за гости в с.Садово, Бургаско Тип: Къща за гости в Садово
Цени от: 150 лева за Къща
Брой наематели: 8
За резервации: +359 887 744 201


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори