Плевен

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Плевен
принтирай

Забележителности в и около Плевен | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Къща-музей "Цар Освободител Александър Втори" - Плевен
Домът на царя в Плевен е създаден по време на Руско-турската освободителна война. По – късно, къщата бива обитавана от първия военен губернатор на Плевен. Той пребивава там за кратък период от време, а след това сградата е откупена, за да се преобразува в музей. Той отваря врати на трети Септември 1907 година. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Плевен
Плевен е град в Централна Северна България. В него са съсредоточени множество забележителности. Може би най-популярната сред тях е Панорама "Плевенска епопея", която е уникална по рода си. Тя изобразява събитията в Плевен по време на сраженията за свобода. Не по-малко впечатляващи са: парк "Скобелев парк" (изграден по случай 100 години от Освобождението на България), Къща-музей цар Освободител - Александър II и Крепост "Сторгозия".
1 от 4 снимки
Регионален исторически музей - Плевен - Плевен
Регионалният исторически музей разполага с богати колекции, които са разположени в 24 зали. Експонатите са разделени в пет отдела – Археология, Османско владичество и Възраждане, Етнография, Нова и най-нова история и Природа. Основният фонд на музея включва над 180 000 музейни единици. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Крепост "Сторгозия" - Плевен
Крепостта е била изградена през ІV-VІ в. от римляните. Площта, която обхваща е от 31 дка. В нея са открити редица помещения с предназначение за битови и административни нужди. В източната част има на раннохристиянска базилика. Тя е една от най-значимите находки в региона и се нарежда на второ място по големина след царската базилика в Плиска.
1 от 3 снимки
Панорама " Плевенска епопея " - Плевен
Панорамата е създадена по повод навършването на 100 години от Освобождението на България от Османска власт. Тя е разположена в „Скобелев парк“, който има важно историческо значение. Самата Панорама освен паметник е и музей, където посетителите имат възможността да видят пресъздадена Руско-Турската Освободителна война по един уникален начин. Архитектурата на сградата е изключително интересна. Тя е разделена на четири пръстена, три от които символизират трите нападения на Плевен, а четвъртия е символ на блокадата на града. Част от 100те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Екопътека "Чернелка" - Горталово - 15.7 км., 21 минути с кола
Екопътеката дава възможност на туристите да се докоснат до чудесната, мълчалива природа. Река Чернелка e образувала впечатляващ каньон в местността с широчина над 60 метра и височина на скалите около 35-40 метра. Гледката е прекрасна. Природна забележителност “Чернелка” представлява живописен карстов каньон в централната част на Дунавската равнина между селата Горталово и Къртожабене, на около 12 км от Плевен. Има богато разнообразие от растителни видове и природни забележителности като: карстовите извори Баба Радица, Бъбля и Капчука, пещерите Царева дупка, Момината дупка и Ивановата дупка, Провъртеник – скално образувание с формата на пръстен. По средата на маршрута се намира хижа “Капчука”.

Настаняване в Плевен | BgVakancia.com

Бутиков хотел "Каскада" Тип: Хотел в Плевен
Цени от: 35 лева за Единична стая
Брой наематели: 25
За резервации: +359 876 323201
Парк хотел Кайлъка Тип: СПА хотел в Плевен
Брой наематели: 210
За резервации: +359 64 810011


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори