Плетена

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Плетена
принтирай

Забележителности в и около Плетена | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Село Долен - 0 метра, 0 минути с кола
Долен е място, в което може да се насладиш на тишина, спокойствие и красота. Селският туризъм е един от начините за прехрана на по-голямата част от населението. Именно поради тази причина развитието на туризма в селото е много динамично. Туристите могат да посетят множество тракийски некрополи в региона. Популярна забележителност в селото е старата църква „Свети Николай Чудотворец”. Тя е построена през 1934 година. В нея се съхраняват творенията на великия зограф Георги Филипов. Село Долен е обявено за архитектурен резерват, тъй като до днес е запазило възрожденския си облик. Все още съществуват малките къщички с „тикли”-каменни плочи, както и тесните калдаръмени улички, внасящи уют и уединение.
1 от 1 снимки
Ковачевица - 0 метра, 0 минути с кола
Превърнало се в популярна туристическа дестинация за селски и планински туризъм през последните години, днес село Ковачевица традиционно привлича туристи от всички възрасти през всички сезони на годината. Природата е благословила Ковачевица доста щедро. Тесни улички от калдъръм и високи каменни зидове посрещат туристите в селцето. Интересен факт е, че Ковачевица в настоящето е център на творческата дейност. Актьори и режисьори, оператори и сценаристи често избират за работно място именно недокоснато от цивилизацията красиво кътче Ковачевица. “Мера според мера” и “Мъжки времена” са само два от популярните и обичани български филми, снимани в Ковачевица.
1 от 6 снимки
Село Лещен - 0 метра, 0 минути с кола
Известната туристическа дестинация-село Лещен, е разположена на границата между Пирин планина и Родопите. Посетителите твърдят, че възрожденската атмосфера все още витае в селцето. Като че мястото е запазило по свой начин миналото да живее в него. Доказателство за това е старинният вид на къщите, уличките, плетовете и т.н. Планинският дух омайва туристите, както и неземното спокойствие. За още по-приятната атмосфера допринасят вкусните традиционни гозби, на които могат да се насладят посетителите в Лещен. Село Лещен е много добра дестинация и поради факта, че туристите имат възможността да се запишат за излети с водачи, които са предварително организирани. Има опция за разходка с кон, както и за лов на риба. Още в началото на селото има няколко еко къщи, в които може да се пренощува. По-нагоре по хълма се намира и уникалната глинена къща.
1 от 2 снимки
Доспат. Язовир Доспат. - Доспат - 0 метра, 0 минути с кола
Доспат е признат за красив град от всички негови посетители. А може би за още по-привлекателно място е обявен язовир Доспат. Язовирът е най-високият в България. Той е с дължина от 19 км. и широчина - 1 км. Природният пейзаж е изключително впечатляващ. Вековните гори от смърч и бор, кристалната вода, чистият въздух, приканват туристите да посетят това спокойно място целогодишно.

Настаняване в Плетена | BgVakancia.com

Вила Чаушеви Тип: Вила в Плетена
Брой наематели: 8
За резервации: +359 893 725 131


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори