Перущица

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Перущица
принтирай

Забележителности в и около Перущица | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Исторически музей - Перущица - Перущица
Музеят е създаден през 1955 година. В него колекциите са разположени в четири зали. Експозициите включват експонати, които бележат хода на развитие на селището от Неолита до съвременния му облик. В историческия музей се съхраняват и лични вещи, оръжия и документи, свързани с историческото минало, революционната дейност и борби на местното население. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Гребна база - Пловдив - 23.3 км., 27 минути с кола
Гребната база е място, където едновременно спортният дух цари, но и релаксиращата атмосфера. Там се намират няколко игрища, лекоатлетически писти, стадион „Пловдив”, който разполага с 55000 места за зрители, рехабилитационен център, закрит плувен комплекс, закрити и открити тенис-игрища и др. В близост се намира и Спортното училище, което има много добра база за тренировки и собствен стадион. През почивните дни грабната база се превръща в едно от най-предпочитаните места за разходка и релакс.
1 от 3 снимки
Исторически музей - Пловдив - Пловдив - 23.8 км., 27 минути с кола
Пловдивският исторически музей е основан през 1951г. Той представлявал научно-културен институт за събиране, опазване и популяризиране на историческите свидетелства за миналото на Пловдив. В музея има 4 големи отдела, които са: Отдел “Възраждане”, Отдел “Съединение на Княжество България с Източна Румелия 1885 г.”, Къща музей “Христо Г. Данов”, Отдел “Нова история”.
1 от 4 снимки
Пловдив - 25.7 км., 29 минути с кола
Пловдив е вторият по големина град в България. Първобитно селище на днешен Пловдив датита близо 8000 г. пр. Хр. Той е и на 3-то място в класацията на Най-старите градове в света. Разположен е на двата бряга на река Марица. Градът е застроен в подножията на седем сиенитни хълма. Ето защо много често градът е наричан „Градът на тепетата“. Най-голямата забележителност на Пловдив е Старит град. Там могат да се разгледат две прекрасни църкви - "Св. Богородица" и "Св. Константин и Елена", както и много къщи музеи като Балабановата къща. Там се намира и прочития Амфи театър. Главната улица на града, започваща от площад "Джумаята" и стигаща до пощата е най-приятното място за разходки. В Пловдив се провеждат голям брой културни мероприятия, сред които Международният панаир, Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът”, Телевизионният фестивал „Златната ракла” и други.
1 от 3 снимки
Античен театър - Пловдив - 24.8 км., 29 минути с кола
Античният театър датира от началото на 2-ри век, когато управляващ е бил император Траян. Театърът е бил важна обществена сграда в миналото, открояваща се с архитектурната си представителност и достолепие. Капацитетът му е бил около 6 хиляди зрители. Днес останките от театъра и амфитеатралния театрон са оцелели двадесет реда, а преди са били двадесет и осем. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 5 снимки
Регионален етнографски музей - Пловдив - 24.3 км., 28 минути с кола
Етнографският музей е създаден през 1917 г. от известния етнограф Стою Шишков. Експозициите се помещават в една от най-забележителните възрожденски къщи в Старинен Пловдив - някогашния дом на търговеца Аргир Коюмджиоглу. Изложените експонати разкриват богатата материална и духовна култура на Пловдивския край. Проследява се развитието на селското стопанство, занаятите и търговията, както и разнообразието на народната култура, облекло, тъкани, шевици, музика и танци.
1 от 3 снимки
Старият град - Пловдив - 25.8 км., 30 минути с кола
Стария град е разположен върху трихълмие - Небет, Таксим и Джамбаз тепе. Има два основни обекта, които не бива да се пропускат при посещение на Стария Пловдив - Античния театър и Балабановата къща. Интересни и красиви са и двете църкви "Света Богородица", разположена още на входа на "градчето" и "Свети Константин и Елена" - със стенописи и икони, уникални за България. Заслужава си и разходката до едно от седемте тепета - Небет тепе, откъдето се разкрива прекрасна гледка към целия Пловдив. По калдъръмените улички могат да се видят още много антикварни магазини, улични музиканти и занаятчийски чаршии.
1 от 3 снимки
Църква "Св. Св. Константин и Елена" - Пловдив - 25.1 км., 30 минути с кола
Църквата датира от 1832 г. Тя е типичен пример за църковната архитектура на 19-ти век. По време на османското иго българите строели църквите вкопани дълбоко в земята, за да не се се предизвиква дразнение у турците. Тук се намира и много по-старата икона на св. св. Константин и Елена, за която се вярвало, че е чудодейна.
1 от 3 снимки
Международен панаир - Пловдив - 25.1 км., 30 минути с кола
Панаирното градче е разположено на 352 000 кв. метра и има 17 многофункционални изложбени палати, съоръжени с всичко, необходимо за експониране на всякакъв вид стоки. Панаирът се провежда през пролетта и през есента, но през цялата година има различни събития в градчето като: Международна селскостопанска изложба, Фестивал на виното, Международна изложба за храни и напитки, Международна изложба за оборудване на хотели, кафенета и ресторанти, Специализирана изложба за цветя и т.н.
1 от 6 снимки
Пещера "Снежанка" - Пещера - 27 км., 34 минути с кола
Пещерата е открита на 3 януари 1961 година. "Снежанка" е не само красива пещера, тя е очарователна, завладяваща и нежна. Името й е избрано неслучайно, защото всяко кътче от това творение на природата сякаш е обагрено с чистотата на белия цвят. В нея има няколко зали-галерии, които са отворени за посетители: Залата на виметата, Голямата зала, Каменната зала и Музикалната зала. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
"Чудните мостове" - Смолян - 88.5 км., 111 минути с кола
Мостовете са разположени по течението на р. Айдарско дере. Има предположение, че причудливите природни форми са се образували в следствие на земетресение, при което се е срутила пещера. С течение на времето благодарение на атмосферните условия скалите придобиват днешния си вид - огромни мостове, вкопани в скалите. Природата около тях е много красива, а през лятотото дори могат да се срещнат диви коне.
1 от 3 снимки
Пазарджик - 31.3 км., 33 минути с кола
Пазарджик е град, който приветства туристите с изключително голямо разнообразие на забележителности и събития. Сред най-известните са: Катедралната църква „Св. Богородица” и дърворезбите по иконостасите, Етнографският музей, Къщите-музеи на Константин Величков, Светослав Доспевски и Георги Герасимов, Художествената галерия „Светослав Доспевски”, драматичният театър „Константин Величков”, музикално-комедийният театър „Маестро Атанасов” и кукленият театър. Пазарджик днес се гордее и със уникалната атракция от 1958 година - Парк остров „Свобода”.

Настаняване в Перущица | BgVakancia.com

Къща Анита Тип: Къща за гости в Перущица
Цени от: 35 лева за Единична стая
Брой наематели: 12
За резервации: +359 884 675 777
Къщa Анита&Релакс Тип: Къща за гости в Перущица
Цени от: 40 лева за Къща Анита
Брой наематели: 18
За резервации: +359 884 675 777
Айвазовата къща Тип: Къща за гости в Перущица
Брой наематели: 12
За резервации: +359 888 264 059
Къщи Естера Вини Тип: Къща за гости в Перущица
Цени от: 60 лева за Двойна стая
Брой наематели: 28
За резервации: +359 884 675 777


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори