Пазарджик

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Пазарджик
принтирай

Забележителности в и около Пазарджик | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Регионален исторически музей - Пазарджик - Пазарджик
Музеят е създаден през 1911 година и се счита, че той е един от най-големите и старите в България. Основните исторически експозиции са поместени в специално построена сграда на площ от 1200 кв.м. и обхващат времето от Палеолита (100-40 хил.г.пр.Хр.) до средата на ХХ век. Най-богатите и често посещавани са отделите Археология, Нова и стара история, Етнография. Като цяло музеят е специализиран да събира и изучава находките открити в Пазарджик и региона. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Къща-музей "Константин Величков" - Пазарджик
Константин Величков е известен като държавник, политик, художник и писател. Домът му е подреден по традиционен български начин. Всичко е ръчно изработено - чергите по земята, пердетата, покривките и т.н. В къщата посетителите имат възможността да видят богатата колекция на снимков и документален материал, който е принадлежал на Константин Величков. Музеят е едно от утвърдените средища за културни прояви и чествания.
1 от 4 снимки
Катедрална църква "Св. Богородица" - Пазарджик
Катедрална църква "Св. Богородица" е построена през 19-ти век. Тя впечатлява всеки посетител с интересната си архитектура и великолепен дърворезбен иконостас. Уникалността се крие в многопластовата ажурна дърворезба, която е резултат от съчетание на геометрични, растителни и животински орнаменти, изобразяващи библейски сцени. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Къща-музей "Станислав Доспевски" - Пазарджик
Къщата се счита за архитектурно-художествен паметник. Обзавеждането на дома е изключително луксозно, а самата сграда е двуетажна с просторни помещения. Уют и творчески дух витае в къщата. Стаите са обсипани с картини и семейни портрети на художника Станислав Доспевски. За приятната атмосфера допринасят ръчно изработените черги, красивите полилеи и мебелите. Влизайки в дома на художника, посетителите се докосват не само до родния му кът, но и до творчеството му.
1 от 3 снимки
Пазарджик
Пазарджик е град, който приветства туристите с изключително голямо разнообразие на забележителности и събития. Сред най-известните са: Катедралната църква „Св. Богородица” и дърворезбите по иконостасите, Етнографският музей, Къщите-музеи на Константин Величков, Светослав Доспевски и Георги Герасимов, Художествената галерия „Светослав Доспевски”, драматичният театър „Константин Величков”, музикално-комедийният театър „Маестро Атанасов” и кукленият театър. Пазарджик днес се гордее и със уникалната атракция от 1958 година - Парк остров „Свобода”.
1 от 4 снимки
Църквата "Св. Димитър" - Паталеница - 14.9 км., 21 минути с кола
Родопското село Паталеница се намира на 15 километра южно от град Пазарджик, по пътя за СПА столицата на България, Велинград. Селото води своето начало от Средновековието. Една от най-интересните и запазени до днес забележителности е църквата Свети Димитър. Нейната история е пряко свързана със село Паталеница и със съседното село Баткун. Едно от предположенията е, че църквата е била построена, за да обслужва Баткунската крепост и селищата около нея. Около името на черквата и времето на нейното изграждане има едно сведение, свързано с преданието, че преди нашествието на турците църквата е била засипана с пръст. По този начин тя е била запазена. С времето на мястото на църквата св. Димитър се е образувал хълм. Николай Клисаров въз основа на особености и белези на архитектурата и стенописите предполага една доста ранна датировка на църквата – XI-XII век. Църквата е кръстокуполна със запазени фрагменти от стенописите. Църквата е обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение.
1 от 6 снимки
Пещера "Снежанка" - Пещера - 22.5 км., 26 минути с кола
Пещерата е открита на 3 януари 1961 година. "Снежанка" е не само красива пещера, тя е очарователна, завладяваща и нежна. Името й е избрано неслучайно, защото всяко кътче от това творение на природата сякаш е обагрено с чистотата на белия цвят. В нея има няколко зали-галерии, които са отворени за посетители: Залата на виметата, Голямата зала, Каменната зала и Музикалната зала. Част от 100-те Национални туристически обекта.

Настаняване в Пазарджик | BgVakancia.com

Гранд Хотел Хебър Тип: Хотел в Пазарджик
Цени от: 100 лева за Цени за единична стая
Брой наематели: 110
За резервации: 0896 666 644
Хотел-ресторант Астория Тип: Хотел в Пазарджик
Цени от: 30 лева за Двойна стая
Брой наематели: 20
За резервации: +359 888 659 969


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори