Орехово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Орехово
принтирай

Забележителности в и около Орехово | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
"Чудните мостове" - Смолян - 26.8 км., 52 минути с кола
Мостовете са разположени по течението на р. Айдарско дере. Има предположение, че причудливите природни форми са се образували в следствие на земетресение, при което се е срутила пещера. С течение на времето благодарение на атмосферните условия скалите придобиват днешния си вид - огромни мостове, вкопани в скалите. Природата около тях е много красива, а през лятотото дори могат да се срещнат диви коне.
1 от 1 снимки
Чепеларе - 26.7 км., 29 минути с кола
Град Чепеларе се намира в област Смолян, на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км. южно от Пловдив. Курортът предлага отлични условия за ски туризъм. В близост се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата и една от най-добрите писти за алпийски ски в България. През периода 2007-2009 бяха направени значителни инвестиции в ски зоната, и Чепеларе вече се развива като самостоятелен ски-център. В Чепеларе е и уникалният за страната Музей по спелеология и български карст.
1 от 3 снимки
Широка лъка - 50.6 км., 57 минути с кола
Широка лъка е чудесно селце със запазени традиции и обичаи от Възраждането. В него се е зародила родопската песен. Посетителите биват впечатлени от масивността на старинните къщи, които са представители на богатата възрожденска архитектура. Част от забележителностите са: църквата "Св.Богородица", автентичният "Музей на открито", Националното училище за фолклорни изкуства и други. Събитията, които се провеждат в Широка лъка са изключително интересни: празникът "Песпонеделник" (кукерски събор), Лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей" и др.
1 от 4 снимки
Исторически музей - Перущица - Перущица - 75.7 км., 78 минути с кола
Музеят е създаден през 1955 година. В него колекциите са разположени в четири зали. Експозициите включват експонати, които бележат хода на развитие на селището от Неолита до съвременния му облик. В историческия музей се съхраняват и лични вещи, оръжия и документи, свързани с историческото минало, революционната дейност и борби на местното население. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 12 снимки
Явроро - 48.5 км., 57 минути с кола
Яврово е село в Южна България. То се намира в община Куклен, Област Пловдив. Селото е разположено амфитеатрално и от него при ясно време се открива гледка към Тракийската низина, Средна гора и Стара планина. Вижда се и връх Ботев. Село Яврово влиза в границите на България след Съединението през 1885 г. Съществувало е още по времето на византийското владичество над българските земи. В селото е запазено дори и предание за преминаването на кръстоносците в края на 12в., наричани тогава от явровци "Францалиете". Францалиете били едри мъже "заковани целите в железо". Днес селото е популярно за селски и планински туризъм. Предпочитано е и за вело разходки, тъй като в близост има изградени 2 планински вело маршрута.
1 от 4 снимки
Пампорово - 38 км., 43 минути с кола
Пампорово е модерен и популярен ски курорт, който е разположен в сърцето на Родопите. Той е сред топ курортите в България, не само защото притежава изключителна природна красота и предлага добри условия за отмора. В Пампорово има ски училища с всеотдайни преподаватели, бързи ски писти за напредналите скиори и по- полегати за начинаещите. Всеки турист би се чувствал специален и уважаван, ако реши да упражнява ски уменията си или да даде старт на обучението си по ски, именно в Пампорово. В региона се намират едни от най-популярните туристически забелжителности в България - Ягодинска пещера, пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело и Чудните скални мостове.
1 от 4 снимки
Село Гела - 58.3 км., 69 минути с кола
Село Гела се намира в сърцето на Родопите, в переликския дял на планината. Счита се, че историята на Гела има 3300 годишен живот. Има две легенди, свързани с историята на местността и селото. Първата е, че това е родното място на Орфей. Втората легенда е свързана с края на Второто българско царство. Тя гласи, че след заточението си в Бачковския манастир, патриарх Евтимий е бил погребан на скришно място в местния манастир. Твърдението, че това е патриарх Евтимий, произтича от факта, че последният български патриарх не е погребан на мястото на заточението си. Село Гела привлича посетителите и с природния пейзаж, както и с ежегодното събитие - Надсвирване с гайди през лятото.
1 от 3 снимки
Девин - 71 км., 82 минути с кола
Градчето някога било древно тракийско селище, чието наименование е Диов. След това земите били населявани от славяните, които избрали ново име - Дьовлен. Това означава "малка хралупа". Когато султан Баязид започнал своите нападения на Балканите, селото било напълно разрушено. В центъра на града се намира и разкопан некропол, датиращ от 13-14 век, който доказва, че селото определено има многовековна и интересна история. Важна забележителност в града е Историческият музей. В него са изложени експонати, свързани с историята на Девин. Църквата "Свети Йоан Рилски", основана през 1936 година, също така привлича гостите на града. Днес Девин е популярен сред населението на България с наличието на множество минерални извори, чиято вода притежава лечебни способности и има благотворно влияние.

Настаняване в Орехово | BgVakancia.com

Къща за гости Карина Тип: Къща за гости в Орехово
Цени от: 15 лева за човек в Къща
Брой наематели: 14
За резервации: +359 895 613 491
Къща за гости Конакът Тип: Къща за гости в Орехово
Цени от: 31 лева за Двойна стая
Брой наематели: 16
За резервации: +359 899 717 429


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори