Николово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Николово
принтирай

Забележителности в и около Николово | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Дунав мост - Русе - 11.4 км., 17 минути с кола
Единственият по рода си мост в България. Дължината му е 2800 метра. Височината, на която се издига над водата е тридесет метра. Мостът е на две нива, за да има по-широки възможности за сухоземен транспорт. На първото ниво са прокарани железопътни релси, които подсигуряват ЖП връзката с Европа. На второто ниво има автомобилен път, от двете страни на който с парапет са преградени пешеходни зони. Дунав мост е символ на приятелството между бившият Съветски съюз, България и Румъния.
1 от 5 снимки
Националният музей на транспорта и съобщенията - Русе - 11.5 км., 16 минути с кола
Изключително интересен, единствен по рода си в България е Националният музей на транспорта и съобщенията. Той се намира в сградата на първата железопътна гара и за първи път отваря врати през 1996 година. В него могат да се наблюдават експонати, които проследяват развитието на речното корабоплаване, железопътния транспорт и съобщенията. Има и експозиция, предлагаща богат снимков материал, съобщителна техника, използвана назад във времето, знамена и позиви. Изложени са и много лични вещи на работниците от транспортната сфера.
1 от 4 снимки
Русе - 13 км., 16 минути с кола
Русе е сред най-важните икономически центрове на България и е петото по големина населено място в страната. В районa му се намира „Дунав мост“, наричан в миналото „Мост на дружбата". Централната част на града е известна с уникалната си архитектура от края на XIX-ти и началото на ХХ-ти век. Често наричан „Малката Виена“, заради популярната си и красива опера, Русе спечели почетна награда за най-красив град в България през 2009 г. Някои от забележителностите в града са: Паметникът на Свободата, "Александровска" улица, къщата на Елиса Канели, Старата музикална гимназия, Вазата и др.
1 от 2 снимки
Пантеон на възрожденците - Русе - 13.9 км., 18 минути с кола
Пантеонът на възрожденците е национален паметник-костница на героите, загинали за българската свобода. Открит е на 28 февруари 1978 г. в чест на сто годишнината от освобождението на България от османско иго. Разположен е върху 4456 кв. м. площ. В мраморната зала на 22 метровия пантеон, в отделни гробове са погребани 39 видни възрожденци.
1 от 5 снимки
Мартенски музикални дни - 13.5 км., 17 минути с кола
Ежегодният фестивал "Мартенски музикални дни" започва историята си през 1961 година. Той се провежда през втората половина на месец март. В този период артистичните сцени на Русе превръщат града в световна музикална столица. През последните години фестивалът се развива като отворена форма на културата, като универсално място за приложение на съвременните европейски фестивални практики, свързани както с академичния тип концерти и спектакли, така и с редица алтернативни форми на европейския музикален бит (crossover и liveelectronic-проекти, мултимедия, инсталации и др.)
1 от 5 снимки
Регионален исторически музей - Русе - 13.6 км., 17 минути с кола
Изключително добре подреден и описателен е музеят в Русе. В него експозициите следват хронологията в развитието на човечеството в землището на стария Русчук. От “Праистория” към “Траки и ранна античност”, през “Късната античност и ранното средновековие” до тематичното представяне на “Сватба от Русенско”, както и зала “Бойна слава”. В музея на “Малката Виена” има две постоянни ексозиции:“Музикална кутия” и тази, която представя света на русенските хърцои- старото местно население.
1 от 3 снимки
Къща-музей "Захари Стоянов" - Русе - 15.1 км., 23 минути с кола
Къщата-музей "Захари Стоянов" се намира в къщата, закупена след смъртта на Захари Стоянов от съпругата му Анастасия Обретенова. В експозицията се съдържат голям брой документи, снимки, портрети, оръжие, лични вещи на семейство Обретенови. Възстановен е абаджийският дюкян, в който е работил Захари Стоянов. Показани са вещи и първи издания от книгите на Летописеца.
1 от 3 снимки
Флотска кула - Русе - 15 км., 20 минути с кола
Сградата представлява оригинална каменна кула – красива, издигната на ръба на 46-метрова тераса при старото устие на река Русенски Лом, върху останките на турската крепост Месихтабия и в близост до някогашните казарми. Капитан-лейтенант Зинови Петрович Рождественски прави постъпки пред Министерството на войната за построяването на метеорологична станция и закупуването на необходимите уреди. Неслучайно кулата е известна още като “Кулата на Рождественски”.
1 от 5 снимки
Ивановски скални църкви - Иваново - 34.9 км., 33 минути с кола
Ивановските скални църкви представляват своеобразна система от по-малки или големи църкви, параклиси, скални ниши и кухини, издълбани във високите скали на живописния каньон. В най-добрите си времена манастирът е наброявал 41 скални храма с общо около 102 помещения. Най-голямата забележителност сред всички тях е изсечената на 38 метра височина и изографисана отдолу до горе с библейски сцени и образи на християнски светци, църквата “Св.Богородица”, шедьовър на средновековната иконография.


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори