Невестино

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Невестино
принтирай

Забележителности в и около Невестино | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Кюстендил - 12.9 км., 15 минути с кола
Кюстендил е пъстър град, който е осеян с богатства. Той е скътан сред зеленина и тополи, които очертават пътя на малката рекичка Банщица. Славата на лековитите му извори, които са възникнали в незапомнени времена, е актуална и днес. Неподправеният уют, очарователната природа, културно-историческото богатство и кюстендилското гостоприемство карат българските и чуждестранни гости, гостували веднъж, да се връщат дълго през годините в Кюстендил. Известни туристически забележителности в града са: Римски терми, Художествена галерия Владимир Димитров, Къща-музей "Ильо Войвода", Крепостта "Хисарлъка", Джамия "Ахмед бей" и други. Празненствата в Кюстендил биват много забавни и впечатляващи: Празник на плодородието, Международен конкурс за класическа китара, Фестивал "Пей сърце" и др.
1 от 1 снимки
Римски терми - Кюстендил - 13.9 км., 18 минути с кола
Римските терми се намират в централната част на гр. Кюстендил, в съседство с джамия „Ахмед бей”. Римските терми – публична баня, са изградени през ІІ-ІІІ в. Вероятно те са част от голям комплекс-асклепион. От познатите до момента римски терми на територията на България, пауталийските са втори по големина след термите на Одесос (дн. Варна). Сградата има правоъгълен план. Проучени и експонирани са шест помещения, на площ от 1000 кв. м. - всички снабдени с централна отоплителна инсталация – хипокауст- с колонки и аркадо – сводова система от коридори. Конструкцията на втория вид хипокауст е единствена известна досега в България. Те са един от символите на град Кюстендил.
1 от 3 снимки
Крепост "Хисарлъка" - Кюстендил - 16.4 км., 21 минути с кола
Намира се на най-високата равнинна част на хълма „Хисарлъка”, издигащ се на 2 км югоизточно от Кюстендил. Крепостта "Хисарлъка" е изградена в края на 4 и началото на 5 век. Счита се, че в миналото стените са достигали височина от около 10 метра, а кулите са се издигали на около 12 метра. След археологически проучвания се стига до заключението, че крепостта "Хисарлъка" преминава през различни строителни периоди. Някои предполагат, че крепостта е използвана през Античността и Средновековието.
1 от 3 снимки
Художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора" - Кюстендил - 14.6 км., 18 минути с кола
През 1972 гoдина галерията отваря врати по случай 90-годишнината от рождението на Владимир Димитров-Майстора. Фондът й е разпределен в няколко групи, обхващащи: художници от страната, от града и чуждестранно изкуство. Но преобладаващата част от шедьоврите са дело на Майстора. Неговите изложени творби там наброяват около 300 живописни и над 1000 рисунки. Към галерията има и прилежащ архив, съдържащ много специализирани издания. Част от 100-те Национални туристически обекта.

Настаняване в Невестино | BgVakancia.com

Миревата къща Тип: Къща за гости в Невестино
Цени от: 17 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 15
За резервации: +359 898 555 699


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори