Ловеч

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Ловеч
принтирай

Забележителности в и около Ловеч | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Покритият мост - Ловеч
Мостът е творение на Кольо Фичето. Той свързва двете части на града - новия и стария квартал Вароша. Идеята за него е интересна самата изработка също. В него днес се помещават много сувенирни магазинчета, както и едно от най-хубавите кафенета, което предлагат на посетителите невероятна гледка към реката. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 1 снимки
Ловеч
Ловеч е областен град в Централна Северна България. Намира се от двете страни на река Осъм, която излизайки от скалиста теснина, прави няколко извивки между хълмовете „Стратеш“, „Хисаря“ и „Баш бунар“. Най-високата точка в града е хълмът „Ак баир“ разположен на югоизток със своите 450 м надморска височина, а централната част на Ловеч е най-ниската точка с 150-190 метра надморска височина. Районът е богат на забележителности: Ловешка крепост "Хисаря", Архитектурно-исторически резерват "Вароша", Покритият мост на Колю Фичето, Деветашката пещера и други.
1 от 4 снимки
Музей "Васил Левски" - Ловеч
През 1954 година е открита първата експозиция, която отразява живота и дейността на Апостола, когато пребивава в град Ловеч. В приземния етаж е разположена експозиция от снимки и документи. Изключително интересна е експозицията, която се отнася за Априлското въстание. Има и на богата фотодокументална експозиция, която отразява революционната дейност на Левски. Друга част от експозицията отразява моменти от освобождаването на Ловеч от османското владичество. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Къкринско ханче - Къкрина - 18.4 км., 20 минути с кола
Къкринското ханче е място, където революционния дух все още живее. Най-често асоциацията на българския народ с ханчето е с името на апостола на свободата Васил Левски. Именно тук той за последен път пренощува преди да бъде заловен от турските орди през 1872 година. На 10 май 1931 г. музеят е открит тържествено след възстановяване. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Деветашка пещера - Деветаки - 22.4 км., 24 минути с кола
Деветашката пещера се намира в Централен Балкан. През 1967 година е обявена за паметник на културата. Пещерата изумява посетители със своите размери. Височинат ай достига на мест адо 100 метра. Най-впечатляващата атракция в нея са седемте отвора, разположени по тавана, през които прониква естествена светлина и осветява централната зала и част от двата клона на пещерата. Най-големият от отворите е известен под името "Килика". При проучването на светилището от римската епоха е намерена оброчна плочка с изображение на Артемида, яздеща сърна и част от кривака на Херакъл. Част от откритите предмети са различни монети, съоръжения от епохата на българското средновековие. Деветашката пещера е обитавана от прилепи, скална лястовица, риба, раци и други.
1 от 3 снимки
Екопътека "Чернелка" - Горталово - 35.9 км., 34 минути с кола
Екопътеката дава възможност на туристите да се докоснат до чудесната, мълчалива природа. Река Чернелка e образувала впечатляващ каньон в местността с широчина над 60 метра и височина на скалите около 35-40 метра. Гледката е прекрасна. Природна забележителност “Чернелка” представлява живописен карстов каньон в централната част на Дунавската равнина между селата Горталово и Къртожабене, на около 12 км от Плевен. Има богато разнообразие от растителни видове и природни забележителности като: карстовите извори Баба Радица, Бъбля и Капчука, пещерите Царева дупка, Момината дупка и Ивановата дупка, Провъртеник – скално образувание с формата на пръстен. По средата на маршрута се намира хижа “Капчука”.
1 от 2 снимки
Троян - 33.5 км., 30 минути с кола
Троян е разположен в планинския район по течението на р.Бели Осъм. В района на Троян се намират природните резервати Козя стена, Стенето, Северен Джендем. Те са част от Национален парк „Централен Балкан“, известен със своята уникална растителност и животински свят. Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства — уникален за страната музей, който се намира в центъра на Троян. Експозицията представя следните основни теми: керамика, дърворезба, иконопис, художествено металообработване, народно облекло и тъкани. Ежегодно се провежда Празник на сливата и сливовата ракия (през месец септември), който привлича много любители на чудотворното българско питие.

Настаняване в Ловеч | BgVakancia.com

Хотел Президиум Палас Тип: Хотел в Ловеч
Брой наематели: 100
За резервации: 068 600170
Хотел "Ловеч" Тип: Хотел в Ловеч
Цени от: 30 лева за Единична стая
Брой наематели: 250
За резервации: 0894 406 895
Парк хотел "Стратеш" Тип: Хотел в Ловеч
Цени от: 40 лева за Единична стая
Брой наематели: 40
За резервации: 0894 300 350
Хотелски комплекс "Оазис" Тип: Хотел в Ловеч
Цени от: 40 лева за Единична стая
Брой наематели: 40
За резервации: 068 600612
Къща за гости село Сливек Тип: Къща за гости в Ловеч
Цени от: 50 лева за Двойна стая
Брой наематели: 16
За резервации: +359 885 88 93 93


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори