Лесидрен

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Лесидрен
принтирай

Забележителности в и около Лесидрен | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Исторически музей - Тетевен - Тетевен - 42.6 км., 47 минути с кола
Музеят е създаден през 1931 година. Колекциите са обособени в три раздела, които са Археология, Етнография и Възраждане. В археологическия раздел са изложени оръдия на труда от късния палеолит и неолит. В етнографския - занаятите, характерни за тетевенския район. А във възрожденския са включени снимки, документи, лични вещи, които свидетелстват за участието на тетевенци в национално-освободителните борби.
1 от 2 снимки
Шипково - 58.2 км., 67 минути с кола
Село Шипково е изключителна туристическа дестинация. Обявенo е за курорт през 1946 г. В селото има три минерални извора и няколко сондажа, а температурата им варира от 18 до 35 градуса по Целзий. В последно време в селището и курорта Шипково са построени и реновирани множество хотели и вили, които предлагат места за настаняване. Село Шипково е смесица от природни богатства - минерална вода, красива околна среда, чист въздих и спокойствие, които привличат туристите ежегодно.
1 от 1 снимки
Гложенски манастир - Гложене - 31.3 км., 32 минути с кола
Гложенският манастир „Св. Великомъченик Георги Победоносец” е основан по време на Втората българска държава от руския княз Григорий Глож. В края на XVII и до началото на XIX век благодарение на многобройните ктитори от Тетевен и околните села, Гложенският манастир се замогва и се превръща в духовен център за българите в този край. Манастирът притежава ценна църковна утвар и стари богослужебни книги. Отляво в храма е поставен малък иконостас, в средата на който е монтирана храмовата чудотворна икона на „Св.Георги победоносец”. Тя е покрита с богата сребърен обков. Гложенският манастир впечатлява и със разположението си. Той се издига на висока скала, което му придава облик на средновековен замък според някои туристи.
1 от 2 снимки
VIA FERRATA "Ледницата" - Брестница - 25.1 км., 27 минути с кола
Скалният маршрут е оборудвам с всички необходими елементи - въжета, хватки, стълби и други, предназначени да помогнат на катерача да изкачи стената. Атракцията е подходяща за всички, които са смели и издържливи, нямат страх от високо. Не е небходимо посетителите да имат опит в катеренето. Връщането след изкачването на скалата се извършва по някоя пътечка през планината. VIA FERRATA "Ледницата" е вълнуващо изпитание за човешките сили и възможности, както и начин да осъществиш близост с природата, с усещането за нейната сила, неповторимост и величие.
1 от 5 снимки
Пещера "Съева дупка" - Брестница - 26.4 км., 33 минути с кола
Пещерата е дълга 400м. Наименованието на пещерата произлиза от имената на братята Съе и Сею, които са обитавали мястото по време на турското владичество. Първата зала е наречена Купена, защото в средата й има огромен сталактон, който бива оприличаван на купа сено. Втората зала се казва Срутището, която е осеяна със скални късове, чиято височина достига до 3,2 м. В пещерата има още три зали – Концертна зала, Белият замък и Космосът. Температурата в залите е постоянна през цялата година - 7-11 градуса. Част от 100-те Национални обекта.

Настаняване в Лесидрен | BgVakancia.com

Къща за отдих Диковата къща Тип: Къща за гости в Лесидрен
Брой наематели: 12
За резервации: +359 898 784 022


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори