Лъки

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Лъки
принтирай

Забележителности в и около Лъки | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Бачковски манастир - Бачково - 25.9 км., 49 минути с кола
Бачковския манастир "Св. Богородица Петричка" е основан през 1083 година от грузинските братя – Григорий и Абазий Бакуриани. В манастира могат да се наблюдават много красиви стенописи, икони и дърворезби. Една от най-ценните икони е тази на Богородица. Това е една от най-почитаните икони, която се счита за чудотворна. Манастирският комплекс и околността са се превърнали в развит туристически обект с множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира.
1 от 2 снимки
Асенова крепост - Асеновград - 34.3 км., 57 минути с кола
Крепостта е разположена върху скала, която се намира над шосето Асеновград-Смолян. Асенова крепост се състои от външно укрепление и вътрешна крепост. Тя съществува по времето на траките,но през 9-ти век е преустроена от Византия, за да охранява вратата на Беломорския проход и да осигури византийската граница в този край. Там се намира и църквата "Св. Богородица Петричка" , датираща от 12-ти век.
1 от 12 снимки
Явроро - 43.6 км., 70 минути с кола
Яврово е село в Южна България. То се намира в община Куклен, Област Пловдив. Селото е разположено амфитеатрално и от него при ясно време се открива гледка към Тракийската низина, Средна гора и Стара планина. Вижда се и връх Ботев. Село Яврово влиза в границите на България след Съединението през 1885 г. Съществувало е още по времето на византийското владичество над българските земи. В селото е запазено дори и предание за преминаването на кръстоносците в края на 12в., наричани тогава от явровци "Францалиете". Францалиете били едри мъже "заковани целите в железо". Днес селото е популярно за селски и планински туризъм. Предпочитано е и за вело разходки, тъй като в близост има изградени 2 планински вело маршрута.
1 от 1 снимки
Чепеларе - 50.4 км., 72 минути с кола
Град Чепеларе се намира в област Смолян, на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км. южно от Пловдив. Курортът предлага отлични условия за ски туризъм. В близост се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата и една от най-добрите писти за алпийски ски в България. През периода 2007-2009 бяха направени значителни инвестиции в ски зоната, и Чепеларе вече се развива като самостоятелен ски-център. В Чепеларе е и уникалният за страната Музей по спелеология и български карст.
1 от 2 снимки
Момчиловци - 30.7 км., 67 минути с кола
Приказната природа, планинският въздух и историческите места омайват туристите. Момчиловци е успяло да съхрани фолклора, традициите и занаятите във времето. В Момчиловци туризмът е добре развит и се предлагат различни видове атракции: катерене, пейнтбол, планинско колоездене, походи, разходки до исторически места и др. Археологическите находки ясно сочат, че селото и неговото землище са обитавани от траките от края на бронзовата епоха (1000 години пр.н.е.). Монети, керамика и сечива се съхраняват в местния музей.
1 от 4 снимки
Пампорово - 36.4 км., 74 минути с кола
Пампорово е модерен и популярен ски курорт, който е разположен в сърцето на Родопите. Той е сред топ курортите в България, не само защото притежава изключителна природна красота и предлага добри условия за отмора. В Пампорово има ски училища с всеотдайни преподаватели, бързи ски писти за напредналите скиори и по- полегати за начинаещите. Всеки турист би се чувствал специален и уважаван, ако реши да упражнява ски уменията си или да даде старт на обучението си по ски, именно в Пампорово. В региона се намират едни от най-популярните туристически забелжителности в България - Ягодинска пещера, пещера Дяволско гърло, Триградско ждрело и Чудните скални мостове.
1 от 3 снимки
"Чудните мостове" - Смолян - 50.4 км., 95 минути с кола
Мостовете са разположени по течението на р. Айдарско дере. Има предположение, че причудливите природни форми са се образували в следствие на земетресение, при което се е срутила пещера. С течение на времето благодарение на атмосферните условия скалите придобиват днешния си вид - огромни мостове, вкопани в скалите. Природата около тях е много красива, а през лятотото дори могат да се срещнат диви коне.
1 от 3 снимки
Връх Снежанка - Пампорово - 40.3 км., 80 минути с кола
Връх Снежанка е висок 1926 м. На върха е построена телевизионната кула, която е висока 156 м. Климатът е мек, има много слънчеви дни в местността. На върха на кулата има ресторант, от който се разкрива панорамна гледка към Смолян и Пампорово. Върхът е част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Смолянски езера - Смолян - 40.5 км., 79 минути с кола
Смолянските езера са разположени по левия склон на долината на Черна река, от Орфеевите скали и връх Снежанка до град Смолян. В миналото са били над 20 езера, но сега са останали само 8, като 7 от тях са естествени, а Керянов гьол е превърнато в микроязовир. Останалите днес представляват блата. Пролет и есен на мястото на някои от тези блата отново се появяват малки езерца. Други са превърнати в рибарници. Най-голямо е Бистрото езеро, а най-дълбоко е Мътното езеро, което е и най-високо разположеното - на 1500 м. Останалите по-големи езера са Лагера, Платеното езеро (Керяновия гьол), Тревистото (Тревното) езеро, Османовия гьол, Силажа и Милушевското езеро (Милушевия гьол). Маршрутът за езерата минава през гората и върви по стръмна пътечка, но има направени парапети от дървени клони, които спомагат по-лесното придвижване и по - лесно да напредване. В допълнение на това е усещането на чист въздух, тишина и красота.

Настаняване в Лъки | BgVakancia.com

Къща за гости Бялата Мечка Тип: Къща за гости в Лъки
Цени от: 300 лева за Къща
Брой наематели: 7
За резервации: +359 884 97 37 57


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори