Ковачевица

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Ковачевица
принтирай

Забележителности в и около Ковачевица | BgVakancia.com

1 от 1 снимки
Ковачевица
Превърнало се в популярна туристическа дестинация за селски и планински туризъм през последните години, днес село Ковачевица традиционно привлича туристи от всички възрасти през всички сезони на годината. Природата е благословила Ковачевица доста щедро. Тесни улички от калдъръм и високи каменни зидове посрещат туристите в селцето. Интересен факт е, че Ковачевица в настоящето е център на творческата дейност. Актьори и режисьори, оператори и сценаристи често избират за работно място именно недокоснато от цивилизацията красиво кътче Ковачевица. “Мера според мера” и “Мъжки времена” са само два от популярните и обичани български филми, снимани в Ковачевица.
1 от 6 снимки
Село Лещен - 8 км., 12 минути с кола
Известната туристическа дестинация-село Лещен, е разположена на границата между Пирин планина и Родопите. Посетителите твърдят, че възрожденската атмосфера все още витае в селцето. Като че мястото е запазило по свой начин миналото да живее в него. Доказателство за това е старинният вид на къщите, уличките, плетовете и т.н. Планинският дух омайва туристите, както и неземното спокойствие. За още по-приятната атмосфера допринасят вкусните традиционни гозби, на които могат да се насладят посетителите в Лещен. Село Лещен е много добра дестинация и поради факта, че туристите имат възможността да се запишат за излети с водачи, които са предварително организирани. Има опция за разходка с кон, както и за лов на риба. Още в началото на селото има няколко еко къщи, в които може да се пренощува. По-нагоре по хълма се намира и уникалната глинена къща.
1 от 3 снимки
Село Долен - 38.9 км., 50 минути с кола
Долен е място, в което може да се насладиш на тишина, спокойствие и красота. Селският туризъм е един от начините за прехрана на по-голямата част от населението. Именно поради тази причина развитието на туризма в селото е много динамично. Туристите могат да посетят множество тракийски некрополи в региона. Популярна забележителност в селото е старата църква „Свети Николай Чудотворец”. Тя е построена през 1934 година. В нея се съхраняват творенията на великия зограф Георги Филипов. Село Долен е обявено за архитектурен резерват, тъй като до днес е запазило възрожденския си облик. Все още съществуват малките къщички с „тикли”-каменни плочи, както и тесните калдаръмени улички, внасящи уют и уединение.
1 от 3 снимки
Гоце Делчев - 22.8 км., 32 минути с кола
Градът носи името на българския революционер Гоце Делчев. Той е разположен в северозападната част на Гоцеделчевската котловина, в подножието на Пирин планина. Историческото минало на града е изключително богато и значимо. Гоце Делчев е едно от местата, където археолозите считат за най-интересни за проучване. Те твърдят, че намерените оръдия на труда, направени от кремък, са от времето на Неолита. Долината на Места, покрай която е разположен града, е център на бойни действия в миналото. Причината за това е, че мястото е било пресечна точка на важни пътища от Сердика към Егея и от Тракийската низина към Вардар. Днес инетресни забележителности в Гоце Делчев са Историческият общиснки музей (в него може да се проследи историята на Неврокоп-старото име на града), красивият градски парк, резерват Ореляк (той се намира на територията на общината) и други.
1 от 3 снимки
Село Делчево - 32.1 км., 49 минути с кола
Делчево е селище, което впечатлява посетителите с възрожденския си дух и автентичност. Селото е възникнало като такова през 17 век по време на турското робство в България. Неговото наименование, както и това на град Гоце Делчев, идва от името на революционера Гоце Делчев. Забележителни са сградите в Делчево. Те представят характерните за онова време постройки, които са строени върху каменни основи. Типично за сградите тогава е било те да са с до три етажа и да има множество прозорци. Туристите биха могли да посетят комплекса от 30 впечатляващи възрожденски къщи, които са част от паметнците на културата. Прекрасно място е църквата „Свето успение Богородично”, датираща от 1838 година. За феновете на природните красоти има красиви екопътеки, водещи до невероятни кътчета в планината.

Настаняване в Ковачевица | BgVakancia.com

Ристевата къща Тип: Къща за гости в Ковачевица
Цени от: 40 лева за Двойна стая
Брой наематели: 13
За резервации: +359 898 738 087
Пачаловата къща Тип: Къща за гости в Ковачевица
Брой наематели: 30
За резервации: +359 898 738 087


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори