Кочериново

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Кочериново
принтирай

Забележителности в и около Кочериново | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Рилски манастир - Рила - 5.7 км., 7 минути с кола
Манастирът се намира на 1100 метра височина. Има различни теории относно възникването му, като една от тях е, че той е основан от Св. Иван Рилски през 10-ти век. Рилският манастир съхранява мощите на създателя си в главната манастирска църква "Света Богородица". А в манастирския музей се пази творението наречено Кръстът на Рафаил. Направен е от цяло парче дърво и е кръстен на своя създател. Уникалността му се изразява в това, че монахът, който го е изработил е бил толкова прецизен, че е успял да извая в кръста 104 религиозни сцени и 650 малки фигурки. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Рила - 7.1 км., 9 минути с кола
Рила е разположена в Западна България в югоизточната част на Област Кюстендил. Територията ѝ заема част от средна и югозападна Рила планина и нейните подножия. Рила е място със зашеметяваща природа. На територията й има геотермални извори с температура от 36 градуса. Регионът бива посещаван от туристите поради намиращите се в него забележителности - Пещерата на Свети Иван Рилски, Резерват "Парангалица" и Рилски манастир.
1 от 1 снимки
Регионален исторически музей - Благоевград - 12.1 км., 17 минути с кола
Регионален исторически музей – гр. Благоевград е основан през 1952 година. В момента в музея са изградени археологическа секция, етнографски отдел, исторически сектор, природен отдел, секция по Изобразително изкуство, като са обособени и лаборатория за консервация и реставрация, модерна фотолаборатория и богата селекция от книги в библиотека. Музеят e 27-ят от Стоте Национални исторически обекта.
1 от 6 снимки
Благоевград - 12.5 км., 18 минути с кола
Градът е разположен на двата бряга на река Бистрица в подножието на Рила планина. Вървейки покрай реката по пешеходната пътека се стига до парк Бачиново. Той е един от най-известните и предпочитани места за отдих в града. Централната част на града е изпъстрена с хотели, минерална баня, административни сгради и други. Там е разположен и драматичният театър. Старата част на Благоевград представлява по-голям интерес за туристите. В нея могат да се видят сгради от Възраждането, историческия музей, манастирския комплекс и други. Благоевград е областен град. В него се намира един от най-престижните университети в България, а именно Американският университет. Прекрасно време за посещение на града е месец май, когато се провеждат различни видове събития поради празника на Благоевград.
1 от 1 снимки
Старият град "Вароша" - 12.6 км., 18 минути с кола
Вароша е старият квартал на град Благоевград. Той съхранява патриотичния български дух от Възрожденската епоха. Местността е възникнала през 18-ти век като е била свързана с основния град Горна Джумая посредством 3 моста над река Бистрица. Думата “вароша” води корените си от прабългарски език и едно от многото ѝ тълкувания е „стар град”. Кварталът, заедно с всички забележителности на територията му, е обявен за културен паметник.
1 от 1 снимки
Църквата “Въведение Богородично” - Благоевград - 12.7 км., 20 минути с кола
Черквата “Въведение Богородично” се намира в благоевградския квартал Вароша. Построена е през 1844 г., а на нейна територия е било разположено първото килийно училище в някогашната Горна Джумая (старото име на Благоевград). Вътрешността й е богато, пищно и красиво изографисана от прочути и талантливи художници от Банския край. В двора на църквата е построен мемориал на рода на великия революционер Гоце Делчев. “Въведение Богородично“ е национален културен паметник.

Настаняване в Кочериново | BgVakancia.com

Къща за гости Катерина Тип: Къща за гости в Кочериново
Брой наематели: 10
За резервации: +359 893 62 64 62


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори