Ягодина

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Ягодина
принтирай

Забележителности в и около Ягодина | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Панорамна площадка "Орлово око" - Ягодина
Панорамната площадка се намира на един от най-високите върхове в района - Свети Илия. Достигането до нея се осъществява по много интересен начин. Изкачването се извършва чрез джип и продължава около един час. "Орлово око" е разположено на 1530 метра над морското равнище. Туристите биват очаровани от околната среда още при пътуването към забележителността. Панорамната площадка е изградена върху отвесна скала, която първоначално може би всява страх у туристите. Но след това панорамната гледка от нея, пейзажът, замайва всеки и пленява с красотата си.
1 от 4 снимки
Ягодинска пещера - Ягодина
Ягодинската пещера е една от най-дългите-10км., но и най-интересни пещери в България. Тя се състои от 5 етажа, като част от нея е електрифицирана и пригодена за туристически посещения. Естественият вход на пещерата е 30 м над шосето затова днес посетителите преминават през изкуствено създаден вход. В залите на пещерата могат да се видят чудни сталактити, сталагмити и сталактони, а също така драперит, синтрови езера, хелектити и още много други пещерни и скални образувания. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Буйновско ждрело - Борино - 1.5 км., 7 минути с кола
Буйновското ждрело е разположено от двете страни на Буйновска река (успоредно на Триградското ждрело), приток на р. Въча. Буйните планински води са прорязали варовитите скали и са създали изключително красивата природна забележителност.
1 от 6 снимки
Пещера "Дяволско гърло" - Триград - 19.8 км., 29 минути с кола
Пещерата се е образувала в следствие на река, падаща под земята от 42 м височина, дължината и е 110 метра, ширината – 40 метра, а височината и достига до 35 метра. От входа е направена изкуствена галерия с дължина 150 метра, през която се достига до основата на водното течение. Оттук 301 стъпала нагоре извеждат покрай подземния водопад до повърхността. Красотата на буйния водопад и огромните скали допринасят за страховитата, но и интересна атмосфера в пещерата. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Триградско ждрело - Триград - 20.1 км., 28 минути с кола
Ждрелото се разпростира покрай реката като най-високата му точка достига около 250 метра. Живописната гледка очарова всеки посетител. Огромните скали всяващи респект и буйната триградска река допринасят за едно неописуемо усещане. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Девин - 23.7 км., 34 минути с кола
Градчето някога било древно тракийско селище, чието наименование е Диов. След това земите били населявани от славяните, които избрали ново име - Дьовлен. Това означава "малка хралупа". Когато султан Баязид започнал своите нападения на Балканите, селото било напълно разрушено. В центъра на града се намира и разкопан некропол, датиращ от 13-14 век, който доказва, че селото определено има многовековна и интересна история. Важна забележителност в града е Историческият музей. В него са изложени експонати, свързани с историята на Девин. Църквата "Свети Йоан Рилски", основана през 1936 година, също така привлича гостите на града. Днес Девин е популярен сред населението на България с наличието на множество минерални извори, чиято вода притежава лечебни способности и има благотворно влияние.
1 от 2 снимки
Доспат. Язовир Доспат. - Доспат - 31.5 км., 42 минути с кола
Доспат е признат за красив град от всички негови посетители. А може би за още по-привлекателно място е обявен язовир Доспат. Язовирът е най-високият в България. Той е с дължина от 19 км. и широчина - 1 км. Природният пейзаж е изключително впечатляващ. Вековните гори от смърч и бор, кристалната вода, чистият въздух, приканват туристите да посетят това спокойно място целогодишно.
1 от 4 снимки
Село Гела - 43 км., 56 минути с кола
Село Гела се намира в сърцето на Родопите, в переликския дял на планината. Счита се, че историята на Гела има 3300 годишен живот. Има две легенди, свързани с историята на местността и селото. Първата е, че това е родното място на Орфей. Втората легенда е свързана с края на Второто българско царство. Тя гласи, че след заточението си в Бачковския манастир, патриарх Евтимий е бил погребан на скришно място в местния манастир. Твърдението, че това е патриарх Евтимий, произтича от факта, че последният български патриарх не е погребан на мястото на заточението си. Село Гела привлича посетителите и с природния пейзаж, както и с ежегодното събитие - Надсвирване с гайди през лятото.
1 от 2 снимки
Връх Голям Перелик - Смолян - 57.7 км., 104 минути с кола
Връх Голям Перелик е висок 2191 м. и е най-високият в Родопите. Върхът е леснодостъпен. До подножието му има възможност да се стигне, вървейки около 40 минути от хижа Перелик. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Широка лъка - 35.4 км., 44 минути с кола
Широка лъка е чудесно селце със запазени традиции и обичаи от Възраждането. В него се е зародила родопската песен. Посетителите биват впечатлени от масивността на старинните къщи, които са представители на богатата възрожденска архитектура. Част от забележителностите са: църквата "Св.Богородица", автентичният "Музей на открито", Националното училище за фолклорни изкуства и други. Събитията, които се провеждат в Широка лъка са изключително интересни: празникът "Песпонеделник" (кукерски събор), Лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей" и др.

Настаняване в Ягодина | BgVakancia.com

Къща за гости Вила Панорама Тип: Къща за гости в Ягодина
Цени от: 34 лева за Двойна стая
Брой наематели: 11
За резервации: +359 898 411 326
Вила Самодива - Къща под наем Тип: Къща за гости в Ягодина
Брой наематели: 12
За резервации: +359 877 430 883
Къща за гости Каменик Тип: Къща за гости в Ягодина
Цени от: 20 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 14
За резервации: +359 894 358 069
Къща за гости Вила Здравец Тип: Къща за гости в Ягодина
Цени от: 35 лева за Двойна стая
Брой наематели: 6
За резервации: +359 885 059 504


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори