Главаци

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Главаци
принтирай

Забележителности в и около Главаци | BgVakancia.com

1 от 4 снимки
Вършец - 0 метра, 0 минути с кола
Град Вършец е разположен в подножието на връх Тодорини кукли, в северните склонове на Стара планина, всред голяма долина по поречието на река Ботуня. Градчето е известно сред народа като селище, което има здравословен климат и минерални извори, открити и използвани още от римляните. Често посетителите избират точно него като дестинация, защото там се предлага и лечение на сърдечно-съдови, нервни, ревматични, ставни заболявания и др.
1 от 7 снимки
Пещера "Леденика" - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Пещерата "Леденика" е една от най-красивите и големи пещери в България. През зимата тя зашеметява туристите със сякаш изваяната си ледена украса. Ето защо тя получава това име. Пещерата се намира в северозападния край - Стрешерски дял на Врачанската планина. Температурата в нея е от -7° C до -15° C, а във вътрешността тя достига до 8° C. "Леденика" предоставя на посетителите уникални гледки, които могат да бъдат наблюдавани в "големия хол" - така нареченото Предверие, Плъзнята - пещерния коридор, Малката зала и в една от най-интересните зали - Малката пропаст. В Малката пропаст има застинал каменен водопад, който днес може да бъде разгледан отблизо. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Връх "Околчица" - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Връх "Околчица" има важно значение в исторически и духовен аспект. Той пази геройския дух на смелите българи. На 2 юни 1876 г. именно на него се води последната битка на Ботевата чета. Канара с издълбан надпис в падината Йолковица обозначава лобното място на Ботев. На върха е издигнат паметник в негова чест.
1 от 3 снимки
Комплекс "Вестителя" - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Комплексът е едно от най-предпочитаните места за разходка и почивка на жителите на Враца. Боровата горичка и зелените поляни подканват посетителите примамливо да се отпуснат и да се насладят на природното спокойствие. В района се намират Туристическият дом и паметникът "Вестителя" на свободата. Всяка неделя от мястото, където е разположен паметникът, се носят звуците на бойна тръба, с която руският войник сигнализирал Освобождението на града на 9 ноември 1877 година.
1 от 2 снимки
Скално ждрело "Вратца" - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Има легенди, които разказват, че по сините скали е живял Радан Войвода. Скалното ждрело е привлекателен обект. Уникалните скали са сътворени през далечната история на земята. Ждрелото по средата се стеснява от две отвесни скали и заприличва на гигантска порта, от която към село Згориград се открива широк, неповторим пейзаж. Често там се събират алпинисти и се провеждат множество алпиниади.
1 от 4 снимки
Врачанска екопътека - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Маршрутът отнема около 2 часа. Той стартира от село Згориград и стига до хижа Пършевица. Пътеката е добре укрепена и е лесно проходима. Тя се извива покрай река Лева и минава в близост до прекрасния водопад Боров камък. Чудна природа с непознати растителни видове и успокояващ звук на ромоляща вода, това очаква всеки турист, който върви по Врачанската екопътека.
1 от 1 снимки
Монтана - 0 метра, 0 минути с кола
Град Монтана се намира на около 30 км. от границата ни със Сърбия. Интересни забележителности там са Римските терми и археологическият музей. Най-приятна за разходка е старата част на града - квартал Монтанско бърдо (Баира).
1 от 2 снимки
Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Град Враца е разположен в полите на Врачанската планина. Враца е отправна точка към ждрелото Вратцата и пещерата Леденика. Враца има красива околност. От юг са сиво-виолетовие скали на Врачанската планина, на север, над невисокото каменно плоскогорие с меки и заоблени форми, се издига Милин камък, а на изток се редуват невисоките върхове на бърдото Веслец. На територията на Враца и околностите могат да се посетят: Регионален исторически музей, пещера "Леденика", връх Околчица, Етнографско-възрожденски комплекс „Свети Софроний Врачански“, комплекс "Вестителят", Кула на мешчиите, Куртпашова кула, Водопад Скакля, храм "Св. Николай", манастир "Св. Иван Пусти" и други.
1 от 5 снимки
Пещера Темната дупка - Лакатник - 0 метра, 0 минути с кола
Дължината на пещера "Темната дупка" е 5600 м., което я прави една от най-дългите пещери в Стара планина. Това и отрежда и 4-то място сред най-дългите пещери в България. Входът ѝ се намира върху Лакатнишките скали, на 27 м. над течението на река Искър. Пещерната система е на три етажа и се състои от няколко разклонени галерии, свързани помежду си. Във вътрешността на пещерата има дълбоки и дълги езера, като най-дълбоко е "Пепи" - 3 метра, а най-дълго е "Дългото езеро" - 80 метра. В близост до Жековото езеро, пък се появява подземна река, която тече по най-долния етаж на пещерната система. В Темната дупка се срещат почти 20% от всички установени в България троглобионти (пещерни организми). От тях най-известният е Protelsonia lakatnikensis.
1 от 3 снимки
Пещера "Елата" - Зимевица - 0 метра, 0 минути с кола
Пещерата се намира в Понор планина, която е част от Стара планина. В нея има наличие на сталактити, сталагмити, каменни лилии, синтрови езерца, свещници. Интересен факт е, че има синтрови езерца, чиито дъна са кристално чисти, изпълнени с разнообразни бисери и каменни лилии. Пещерата е малка, но много красива. Дължината й е 123 метра.
1 от 3 снимки
Водопад "Скакля" - Бов - 0 метра, 0 минути с кола
Водопадът е висок 120 метра и е изключително красив. До него се достига, вървейки от село Бов по Вазовата екопътека, която е достъпна за туристите. Гледката е възхитителна, а мястото всява едновременно спокойствие и вълнение у посетителите.
1 от 4 снимки
Увеселителен парк "Приказката" - Враца - 0 метра, 0 минути с кола
Паркът се намира в подножието на Врачанския балкан. Той е прекрасно място за отдих или забавление. Посещението бива приятно и за малки и големи. Мястото предлага на посетителите да участват в различни тактически и отборни игри, стрелба с лък и пейнтбол, атрактивни и екстремни игри. За тези, които могат да шофират има АТВ-писта има доста добро трасе, а за катерачите е алпийската стена, алпийската градина и бънджи-махалото.

Настаняване в Главаци | BgVakancia.com

Вила "Натура" Тип: Къща за гости в Главаци
Цени от: 45 лева за Двойна стая с единичени легла
Брой наематели: 8
За резервации: +359 885 01 06 15


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори