Доспат

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Доспат
принтирай

Забележителности в и около Доспат | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Доспат. Язовир Доспат. - Доспат
Доспат е признат за красив град от всички негови посетители. А може би за още по-привлекателно място е обявен язовир Доспат. Язовирът е най-високият в България. Той е с дължина от 19 км. и широчина - 1 км. Природният пейзаж е изключително впечатляващ. Вековните гори от смърч и бор, кристалната вода, чистият въздух, приканват туристите да посетят това спокойно място целогодишно.
1 от 4 снимки
Ягодинска пещера - Ягодина - 31.3 км., 40 минути с кола
Ягодинската пещера е една от най-дългите-10км., но и най-интересни пещери в България. Тя се състои от 5 етажа, като част от нея е електрифицирана и пригодена за туристически посещения. Естественият вход на пещерата е 30 м над шосето затова днес посетителите преминават през изкуствено създаден вход. В залите на пещерата могат да се видят чудни сталактити, сталагмити и сталактони, а също така драперит, синтрови езера, хелектити и още много други пещерни и скални образувания. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 2 снимки
Панорамна площадка "Орлово око" - Ягодина - 32.9 км., 44 минути с кола
Панорамната площадка се намира на един от най-високите върхове в района - Свети Илия. Достигането до нея се осъществява по много интересен начин. Изкачването се извършва чрез джип и продължава около един час. "Орлово око" е разположено на 1530 метра над морското равнище. Туристите биват очаровани от околната среда още при пътуването към забележителността. Панорамната площадка е изградена върху отвесна скала, която първоначално може би всява страх у туристите. Но след това панорамната гледка от нея, пейзажът, замайва всеки и пленява с красотата си.
1 от 3 снимки
Буйновско ждрело - Борино - 33.2 км., 45 минути с кола
Буйновското ждрело е разположено от двете страни на Буйновска река (успоредно на Триградското ждрело), приток на р. Въча. Буйните планински води са прорязали варовитите скали и са създали изключително красивата природна забележителност.
1 от 3 снимки
Триградско ждрело - Триград - 36.4 км., 46 минути с кола
Ждрелото се разпростира покрай реката като най-високата му точка достига около 250 метра. Живописната гледка очарова всеки посетител. Огромните скали всяващи респект и буйната триградска река допринасят за едно неописуемо усещане. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 6 снимки
Пещера "Дяволско гърло" - Триград - 36.1 км., 46 минути с кола
Пещерата се е образувала в следствие на река, падаща под земята от 42 м височина, дължината и е 110 метра, ширината – 40 метра, а височината и достига до 35 метра. От входа е направена изкуствена галерия с дължина 150 метра, през която се достига до основата на водното течение. Оттук 301 стъпала нагоре извеждат покрай подземния водопад до повърхността. Красотата на буйния водопад и огромните скали допринасят за страховитата, но и интересна атмосфера в пещерата. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Село Долен - 32 км., 40 минути с кола
Долен е място, в което може да се насладиш на тишина, спокойствие и красота. Селският туризъм е един от начините за прехрана на по-голямата част от населението. Именно поради тази причина развитието на туризма в селото е много динамично. Туристите могат да посетят множество тракийски некрополи в региона. Популярна забележителност в селото е старата църква „Свети Николай Чудотворец”. Тя е построена през 1934 година. В нея се съхраняват творенията на великия зограф Георги Филипов. Село Долен е обявено за архитектурен резерват, тъй като до днес е запазило възрожденския си облик. Все още съществуват малките къщички с „тикли”-каменни плочи, както и тесните калдаръмени улички, внасящи уют и уединение.

Настаняване в Доспат | BgVakancia.com

Къща за гости Комфорт Тип: Къща за гости в Доспат
Цени от: 40 лева за Двойна стая
Брой наематели: 12
За резервации: 0898563018


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори