Долни Лозен

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Долни Лозен
принтирай

Забележителности в и около Долни Лозен | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Еко-пътека "Лозенска планина" - Долни Лозен
Общата дължина на пътеката става 11 километра, като гледките, които тя предлага на места са доста привлекателни, красиви и живописни. По протежение на пътеката са изградени беседки, пейки, маси и огнища, които осигуряват чудесна възможност за почивка и отдих сред природата. Еко-пътека "Лозенска планина" е подходяща за организирани разходки на ученически групи, семейни излети и дори за колоездачи, оборудвани с планински велосипеди и необходимата екипировка.
1 от 1 снимки
Язовир "Бели Искър" - Самоков - 0 метра, 0 минути с кола
Язовир "Бели Искър" се намира в югозападната част на България, в долината на река Бели Искър, в подножието на Рила планина. Той осигурява около 20% от питейното водоснабдяване на столицата, като служи за допълващ обем на основия водоизточник, язовир „Искър“. Язовир "Бели Искър" е привлекателен за риболов. В него плуват шарани, бяла риба, костури и други. В близост има възможност за почиващите да опънат палатки. За любителите на екстремни изживявания, язовирът предлага необходимите условия за спускане по „течението”. С ветроходни лодки, сърф, водни ски и дори със сал. Местността е обявена за защитен резерват.
1 от 10 снимки
Софийски зоопарк - София - 0 метра, 0 минути с кола
Софийската зоологическа градина е създадена през 1888 година. В зоопарка има наличие на различни видове представители от животинския свят - тревопасни, примати, хищници, птици, обитатели на аквариум и терариум. Временно, за период от една година, могат да се наблюдават и пингвини там.
1 от 3 снимки
Катедрален-храм "Свети Александър Невски" - София - 0 метра, 0 минути с кола
Величествен и прекрасeн е храмът "Свети Александър Невски". Той представлява петкорабна църква в неовизантийски стил с акцентирано централно кубе. Главният купол е висок 45 метра, а камбанарията – близо 53 метра. Интериорът е изготвен със специални качествени материали като италиански мрамори, бразилски оникс, алабастър и много други. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Национален природонаучен музей - София - 0 метра, 0 минути с кола
Музеят е най-старият в България и най-старият и най-богатият между природонаучните музеи на Балканския полуостров. Основан е през 1889 г. от Княз Фердинанд под името Княжески естественоисторически музей. Идеята в началото била той да съхранява личните колекции на княз Фердинанд от птици, бозайници и пеперуди. Експозициите са разположени в 15 зали. Има експонати на каролински папагал, тюлен монах, брадат лешояд, малка дропла, сив и момин жерав, степна усойница, немска есетра. През последните години експозициите се обогатяват с обитатели на Арктика - бели мечки и тюлен, Африка - черна пантера и южноамериканската тропическа гора - ягуар, папагали ара и маймуни тамарини. Част от 100-те Национали туристически обекта.
1 от 5 снимки
Национален музей "Земята и хората" - София - 0 метра, 0 минути с кола
Музеят е основан през 1986 година, а днес фондът му се състои от 35000 експоната в седем експозиции: Експозиция "Гигантски кристали", "Минерали на Земята", "Минерални ресурси на Земята", "Минерали на България", "Минерални на ресурси на България","Материали" и "Скъпоценни камъни". Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Национална художествена галерия - София - 0 метра, 0 минути с кола
Сградата на галерията се помещава в красивия бивш царски дворец, заедно с Националния етнографски музей. Създадена е с постановление на правителството на 24 ноември 1948 година като приемник на Софийската градска художествена галерия, от която получава голяма част от експонатите си. В галерията се съхраняват около 50 000 художествени творби, които са във видовете изкуство живопис, скулптура и графика. Те са дело на видни представители на българското изобразително изкуство. Галерията е част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Църква "Света Параскева" - София - 0 метра, 0 минути с кола
Храмът е построен през 1930 година. Името на църквата е на света великомъченица Параскева. Има легенда, която разказва, че тя е живяла през 10-ти век във византийска Тракия и се била посветила изцяло на вярата. Счита се още за покровителка на младите хора.
1 от 4 снимки
Национален дворец на културата - София - 0 метра, 0 минути с кола
Националният дворец на културата е културен център за конференции, изложби и специални събития, най-големият конгресен център в югоизточна Европа. Предназначението на сградата, която разполага с 13 зали и се намира в центъра на София, е да се използва за културни прояви. Сградата е разположена на 123 000 кв. м. площ, разгъната на 8 етажа и 3 подземни нива.
1 от 6 снимки
Национален исторически музей - София - София - 0 метра, 0 минути с кола
Музеят е създаден през 1973 година. В него се съхраняват огромен брой експонати от областите: палеолит, неолит, бронзова епоха, старожелязна епоха, новожелязна епоха, римска епоха,късноантична епоха и т.н. до късно средновековие XV-XVII в. Има колекции от униформи, градско облекло и аксесоари, традиционно облекло битови тъкани, документи, оръдия и много други. Там се съхранява и тракийското златно съкровище.
1 от 5 снимки
Етнографски музей София - София - 0 метра, 0 минути с кола
Етнографският музей в София съхранява около 50000 експоната, които са систематизирани в 13 фонда. Те се отнасят за периода от втората половина на XVII в. до средата на XX век. Най-впечатляваща е колекцията на народно облекло, в която се включват цели носии и костюмни части. Костюмите са от различни краища на българските земи – от делтата на Дунав до Костурското езеро и от Тимошко до Лозенградско. Съхранени са костюми от малоазийските, банатските и бесарабските българи.
1 от 4 снимки
София - 0 метра, 0 минути с кола
София е столицата и най-големият град в България. Тя е 13-ят по големина град в Европейския съюз. Градът е основан преди три хиляди години, от древното тракийско племе "серди", и известна като Сердика до началото на девети век. Разположен е в централната част на Западна България, в Софийската котловина, заобиколенот планината Витоша на юг, планината Люлин на запад и Стара планина на север. София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на Марин Дринов. Днес в София и областта са съсредоточени множество административни центрове, както и голям брой туристически забележителности. Например :Национален исторически музей, Храм-паметник "Александър Невски", Национален църковен историко-археологически музей при "Светия Синод", Национален дворец на културата, Музей на историята на физическата култура и спорта, Най-голямата Зоологическа градина, Витоша планина и много други.
1 от 4 снимки
Национален археологически музей - София - 0 метра, 0 минути с кола
Археологическият музей в София е създаден през 1878 година. Фондът на музея съдържа около 400 000 единици. Впечатляващи експонати са изложени в музея, но най-богата е колекцията от антични паметници. Има множество бронзови предмети, а сред тях се откроява бюстът на император Гордиан III. Той представлява позлатена глава от статуя на Аполон, копия от прочути произведения на древногръцки скулптори, римската каменна пластика, епиграфските паметници, някои от които са богат извор за тракийската ономастика. Нумизматичният отдел на музея също предизвиква голям интерес у посетителите. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Боянската църква „Св. св. Никола и Пантелеймон“ - София - 0 метра, 0 минути с кола
Боянската църква е средновековен храм, намиращ се в подножието на Витоша. Храмът е филиал на Историческия музей. Светлището се състои от три последователно свързани една с друга постройки. Благодарение на реставрацията, която завършва през 2006 г, ясно се виждат фреските от 17 век (които са изрисувани върху по-старите от 12-ти), между които е и първото изображение на Свети Иван Рилски. Фреските на Боянския майстор Вълчан се смятат за предшественици на европейския Ренесанс. Част от 100-те Национални туристически обекта.

Настаняване в Долни Лозен | BgVakancia.com

Къща за Гости "Lavender Lozen" Тип: Къща за гости в Долни Лозен
Брой наематели: 8
За резервации: +359 876 204 332


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори