Братушково

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Братушково
принтирай

Забележителности в и около Братушково | BgVakancia.com

1 от 7 снимки
Крепост Петлюка - Алдомировци - 5.7 км., 11 минути с кола
Петлюка е име на древна крепост, разположена в подножието на планина Вискяр. Намира се в близост до село Алдомировци, в местността "Хълмчето". В момента на мястото могат да се видят останки от крепостните стени, които на места достигат височина 1,5 метра. Те образуват квадрат, в центъра на който е изкопан кладенец с дълбочина близо 8 метра. В близост до крепостта се намира едноименната пещера, която е известна със своите непроходими галерии. Има хипотеза, че тунелите и са били свързани с крепостта и са се използвали от войниците за укритие. Днес обаче, те са напълно разрушени. Само една от галерите на пещерата може да се разгледа от туристи.
1 от 6 снимки
Алдомировско плато - Алдомировци - 12.7 км., 19 минути с кола
Алдомировското блато има карстов характер. То е защитена местност, защото негови обитатели са много животински и растителни видове, записани в Червената книга. Намира се на около 5 км. от град Сливница и на около 1 км. от жп. гара Алдомировци. Площта му е 129,40 хектара. Блатото пресъхва напълно през 1991 г., но от 2005 г. отново започва да задържа вода. В района на блатото са разположени местностите Мека црев и Три уши, където през ноември 1885 г. се водят кървави сражения от Сръбско-българската война. В непосредствена близост е разположен военен полигон "Сливница". Блатото е предпочитан обект за любителите на риболова от района и София, поради изключителните екземпляри щука, бял амур и шаран. Тук е и рекордът за уловен на бял амур с въдица - 22,700 кг. от 1982 година.
1 от 3 снимки
Сливница - 7.4 км., 12 минути с кола
Град Сливница е свързан със Сръбско-българската война от 1885 година. Той е възпят в не само една творба на Иван Вазов. Счита се, че историята на града започва от каменно-медната епоха. Районът често бива обект на опожаряване и опустошаване, в следствие на което отново бива построяван и често сменя името си. Част от миналите имена на селището са: Калинка, Калкали, Хекал, Хелкали, Алкалия, Силибрика. В града се намират една от забележителностите от 100-те Национални туристически обекта - Новото гробище над Сливница, при с.Алдомировци.
1 от 6 снимки
Водопад Котлите - Туден - 40.4 км., 62 минути с кола
Водопад Котлите се намира до село Труден, в Софийска област. Водопадът не е сред най-високите в България, но в подножието му се разкрива прекрасна гледка. Водата идва от река "Дракул" и пада от височина около 20 метра. За да стигнете до тук, обаче, ще трябва да повървите близо 2 часа пеша по планински, но лек път, със статут на екопътека. Той ще ви отведе до Букоровския манастир, който се намира на метри от водопада.
1 от 2 снимки
Еко-маршрут "Света Троица" - Банкя - 38.8 км., 41 минути с кола
Маршрутът е подходящ за всеки тип туристи. Неговото начало е гр. Банкя, а крайната точка е Дивотински манастир "Света Троица" (един от най-старите и добре запазени манастири в близост до столицата. Приема се, че е основан по времето на цар Петър през Х в.).
1 от 3 снимки
Крепост Кракра - Перник - 59.9 км., 54 минути с кола
Крепостта е била една от най-важните и стратегически в миналото. На тази територията преди е съществувало тракийско селище. През 809 година започнало изграждането на крепостта, когато хан Крум превзема местността. Името си средновековното укрепление носи от храбрия войвода Кракра, който не веднъж се изправял срещу мощните войски на Византийската империя заедно със своите смели войници.
1 от 1 снимки
Екомаршрут "Есперанто" - Банкя - 40.3 км., 40 минути с кола
Маршрутът преминава през Люлин планина, а началната точка е Банкя. В началото пътеката върви по левия бряг на Михайловската река за около 200 метра. А след това тя пресича реката и тръгва успоредно по нея. Върви се през рядка букова гора и се излиза на билна поляна, месността „Ябука”. Общата дължина на маршрута е около 8-9 километра, а времето за преход – от около два часа и половина – до три.

Настаняване в Братушково | BgVakancia.com

Етно СПА Братушково Тип: Къща за гости в Братушково
Цени от: 20 лева за човек в допълнително легло
Брой наематели: 34
За резервации: +359 884 710 643


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори