Брацигово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Брацигово
принтирай

Забележителности в и около Брацигово | BgVakancia.com

1 от 6 снимки
Пещера "Снежанка" - Пещера - 5.8 км., 8 минути с кола
Пещерата е открита на 3 януари 1961 година. "Снежанка" е не само красива пещера, тя е очарователна, завладяваща и нежна. Името й е избрано неслучайно, защото всяко кътче от това творение на природата сякаш е обагрено с чистотата на белия цвят. В нея има няколко зали-галерии, които са отворени за посетители: Залата на виметата, Голямата зала, Каменната зала и Музикалната зала. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Пазарджик - 23.4 км., 30 минути с кола
Пазарджик е град, който приветства туристите с изключително голямо разнообразие на забележителности и събития. Сред най-известните са: Катедралната църква „Св. Богородица” и дърворезбите по иконостасите, Етнографският музей, Къщите-музеи на Константин Величков, Светослав Доспевски и Георги Герасимов, Художествената галерия „Светослав Доспевски”, драматичният театър „Константин Величков”, музикално-комедийният театър „Маестро Атанасов” и кукленият театър. Пазарджик днес се гордее и със уникалната атракция от 1958 година - Парк остров „Свобода”.
1 от 4 снимки
Катедрална църква "Св. Богородица" - Пазарджик - 22 км., 27 минути с кола
Катедрална църква "Св. Богородица" е построена през 19-ти век. Тя впечатлява всеки посетител с интересната си архитектура и великолепен дърворезбен иконостас. Уникалността се крие в многопластовата ажурна дърворезба, която е резултат от съчетание на геометрични, растителни и животински орнаменти, изобразяващи библейски сцени. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Къща-музей "Станислав Доспевски" - Пазарджик - 21.9 км., 27 минути с кола
Къщата се счита за архитектурно-художествен паметник. Обзавеждането на дома е изключително луксозно, а самата сграда е двуетажна с просторни помещения. Уют и творчески дух витае в къщата. Стаите са обсипани с картини и семейни портрети на художника Станислав Доспевски. За приятната атмосфера допринасят ръчно изработените черги, красивите полилеи и мебелите. Влизайки в дома на художника, посетителите се докосват не само до родния му кът, но и до творчеството му.
1 от 3 снимки
Къща-музей "Константин Величков" - Пазарджик - 22.3 км., 28 минути с кола
Константин Величков е известен като държавник, политик, художник и писател. Домът му е подреден по традиционен български начин. Всичко е ръчно изработено - чергите по земята, пердетата, покривките и т.н. В къщата посетителите имат възможността да видят богатата колекция на снимков и документален материал, който е принадлежал на Константин Величков. Музеят е едно от утвърдените средища за културни прояви и чествания.
1 от 3 снимки
Регионален исторически музей - Пазарджик - Пазарджик - 22.9 км., 29 минути с кола
Музеят е създаден през 1911 година и се счита, че той е един от най-големите и старите в България. Основните исторически експозиции са поместени в специално построена сграда на площ от 1200 кв.м. и обхващат времето от Палеолита (100-40 хил.г.пр.Хр.) до средата на ХХ век. Най-богатите и често посещавани са отделите Археология, Нова и стара история, Етнография. Като цяло музеят е специализиран да събира и изучава находките открити в Пазарджик и региона. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 4 снимки
Исторически музей - Батак - Батак - 22.3 км., 27 минути с кола
Историческият музей в Батак е създаден през 1956 година. В него се съхраняват над 500 експоната, които са от различни области. Колекциите са разделени в няколко отдела: Археология, Етнография, Нова и най-нова история и други. Посетителите могат да се запознаят чрез експозициите и с участието на град Батак в Априлското въстание. Изложени са снимки и документи, както и оръжия на хора, участвали и дали живота си за свободата на града и България. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 6 снимки
Батак - 22.5 км., 28 минути с кола
Батак се намира в планински район, на 1036 м надморска височина в долината на Стара река по двата ѝ бряга. В съзнанието на българите гр. Батак винаги се свързва с трагичните събития, случили се тук по време на и веднага след Априлското въстание от 1876 г. При потушаването на въстанието през май 1876 г. местните хора отначало предават оръжията си, но първоначално "миролюбивите" башибозуци впоследствие извършват безпощадно масово клане, по-известно като Баташко клане. Част от населението бива обсадено в църквата "Св. Неделя" в продължение на дни. Интересни забележителности са Историческият музей, Балиновата къща и църквата "Св. Неделя". В близост се намират язовир Батак и курортът Цигов чарк.
1 от 4 снимки
Исторически музей - Перущица - Перущица - 23.3 км., 29 минути с кола
Музеят е създаден през 1955 година. В него колекциите са разположени в четири зали. Експозициите включват експонати, които бележат хода на развитие на селището от Неолита до съвременния му облик. В историческия музей се съхраняват и лични вещи, оръжия и документи, свързани с историческото минало, революционната дейност и борби на местното население. Част от 100-те Национални туристически обекта.
1 от 3 снимки
Мост "Кемера" - Батак - 22.8 км., 27 минути с кола
Мостът "Кемера" е забележителен. Той датира от късното средновековие и има дължина около 32 метра, ширина 3,6 метра и височина 6 метра. Мостът се вписва в един от забележителните мостове от този период, които се срещат по цялата територия на Балканския полуостров. Мостът "Камера" е едноарков и е изграден от ломени камъни и спойка от бял хоросан. Настилката на моста е от дребен речен камък.
1 от 4 снимки
Църквата "Св. Димитър" - Паталеница - 26 км., 31 минути с кола
Родопското село Паталеница се намира на 15 километра южно от град Пазарджик, по пътя за СПА столицата на България, Велинград. Селото води своето начало от Средновековието. Една от най-интересните и запазени до днес забележителности е църквата Свети Димитър. Нейната история е пряко свързана със село Паталеница и със съседното село Баткун. Едно от предположенията е, че църквата е била построена, за да обслужва Баткунската крепост и селищата около нея. Около името на черквата и времето на нейното изграждане има едно сведение, свързано с преданието, че преди нашествието на турците църквата е била засипана с пръст. По този начин тя е била запазена. С времето на мястото на църквата св. Димитър се е образувал хълм. Николай Клисаров въз основа на особености и белези на архитектурата и стенописите предполага една доста ранна датировка на църквата – XI-XII век. Църквата е кръстокуполна със запазени фрагменти от стенописите. Църквата е обявена за архитектурен паметник на културата с национално значение.

Настаняване в Брацигово | BgVakancia.com

Касандрова Къща Тип: Къща за гости в Брацигово
Цени от: 45 лева за Двойна стая
Брой наематели: 14
За резервации: +359 889 343 126


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори