Борово

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Борово
принтирай

Забележителности в и около Борово | BgVakancia.com

1 от 3 снимки
Бачковски манастир - Бачково - 30.1 км., 53 минути с кола
Бачковския манастир "Св. Богородица Петричка" е основан през 1083 година от грузинските братя – Григорий и Абазий Бакуриани. В манастира могат да се наблюдават много красиви стенописи, икони и дърворезби. Една от най-ценните икони е тази на Богородица. Това е една от най-почитаните икони, която се счита за чудотворна. Манастирският комплекс и околността са се превърнали в развит туристически обект с множество магазинчета, сергии и заведения, ограждащи пешеходната алея до манастира.
1 от 2 снимки
Асенова крепост - Асеновград - 38.5 км., 61 минути с кола
Крепостта е разположена върху скала, която се намира над шосето Асеновград-Смолян. Асенова крепост се състои от външно укрепление и вътрешна крепост. Тя съществува по времето на траките,но през 9-ти век е преустроена от Византия, за да охранява вратата на Беломорския проход и да осигури византийската граница в този край. Там се намира и църквата "Св. Богородица Петричка" , датираща от 12-ти век.
1 от 12 снимки
Явроро - 47.9 км., 75 минути с кола
Яврово е село в Южна България. То се намира в община Куклен, Област Пловдив. Селото е разположено амфитеатрално и от него при ясно време се открива гледка към Тракийската низина, Средна гора и Стара планина. Вижда се и връх Ботев. Село Яврово влиза в границите на България след Съединението през 1885 г. Съществувало е още по времето на византийското владичество над българските земи. В селото е запазено дори и предание за преминаването на кръстоносците в края на 12в., наричани тогава от явровци "Францалиете". Францалиете били едри мъже "заковани целите в железо". Днес селото е популярно за селски и планински туризъм. Предпочитано е и за вело разходки, тъй като в близост има изградени 2 планински вело маршрута.
1 от 2 снимки
Момчиловци - 38.9 км., 80 минути с кола
Приказната природа, планинският въздух и историческите места омайват туристите. Момчиловци е успяло да съхрани фолклора, традициите и занаятите във времето. В Момчиловци туризмът е добре развит и се предлагат различни видове атракции: катерене, пейнтбол, планинско колоездене, походи, разходки до исторически места и др. Археологическите находки ясно сочат, че селото и неговото землище са обитавани от траките от края на бронзовата епоха (1000 години пр.н.е.). Монети, керамика и сечива се съхраняват в местния музей.
1 от 1 снимки
Чепеларе - 54.6 км., 76 минути с кола
Град Чепеларе се намира в област Смолян, на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на около 75 км. южно от Пловдив. Курортът предлага отлични условия за ски туризъм. В близост се намира ски-зоната Мечи чал, в която е най-дългата и една от най-добрите писти за алпийски ски в България. През периода 2007-2009 бяха направени значителни инвестиции в ски зоната, и Чепеларе вече се развива като самостоятелен ски-център. В Чепеларе е и уникалният за страната Музей по спелеология и български карст.
1 от 3 снимки
Музей на авиацията - Крумово - 49.4 км., 72 минути с кола
Музеят на авиацията е изключително интересен и необикновен. В него посетителите имат възможността да наблюдават колекция от първите свръхзвукови самолети МиГ-19, както и самолети от серията МиГ-21, които и в наши дни охраняват българското небе. Колекцията съдържа изтребителите и бомбардировачите от серията Микоян МиГ-23. Един от най-любопитните експонати е първата българска конструкция на самолет. Той е създаден през 1912 година от Георги Божинов. Освен първият роден самолет, ще видите 66 летателни апарата.

Настаняване в Борово | BgVakancia.com

Вила Принцеса Тип: Къща за гости в Борово
Цени от: 15 лева за човек в Двойна стая
Брой наематели: 10
За резервации: +359 899 016 186
Къща за гости БорЯна Тип: Къща за гости в Борово
Брой наематели: 14
За резервации: +359 893 60 26 28


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори