Близнаци

/ забележителности и места за настаняване /
Дестинация
Забележителности и места за настаняване в и около Близнаци
принтирай

Забележителности в и около Близнаци | BgVakancia.com

1 от 2 снимки
Курортен комплекс и резерват "Камчия"
Курортен комплекс Камчия се намира на 28 км. южно от град Варна. През самия курорт преминава красива река, носеща същото име като неговото. Цяла Камчия е заобиколена от живописна природа и широки плажни ивици и пясъчни дюни. Съвсем наблизо до курортния комплекс е разположен и резерват "Камчия". Той е разположен в местността Камчийски пясъци, по долното течение на реката. Обявен е за биосферен резерват през 1951 година, за да се запази непокътната най-голямата крайречна гора в България.
1 от 3 снимки
Варненски халколитен некропол - Варна - 21.4 км., 21 минути с кола
Забележителостта е открита през 1972 година. В някои от гробовете са открити не само златни предмети, но и човешки скелети. Интересен факт е, че там са разкрити много богати гробове и много бедни. Въпреки този факт това, което е достигнало до нас е изключително ценно. Един от най-богатите гробове бил на мъж с ръст около 1,70 метра и в него са намерени близо 1000 златни находки с общо тегло 1,5 кг.
1 от 2 снимки
Храм "Св. Успение Богородично" - Варна - 23.8 км., 21 минути с кола
Строежът на храма започва през 1880 година под покровителството на руската държава. Днес катедралата е отправна точка за туристите и за варненци. Внушителната и колосална фасада впечатляват всекиго. Интериорът е не по-малко забележителен. Навсякъде се извисяват стенописи, фрески и красиви икони посрещат посетителите на храма. По самия строеж на катедралата работят много майстори по модела на Петерховския храм в Санкт Петербург.
1 от 4 снимки
Регионален исторически музей - Варна - Варна - 24.7 км., 23 минути с кола
Музейните експонати са разположени в 32 зали върху площ от 2000 кв.м. Постоянните експозиции са разделени на: Праистория, Античност, Средновековие, Възрожденски иконопис. Във варненския регионален исторически музей се съхранява и най-старото златно съкровище в света. Неговата възраст датира от преди 4000 г.пр.хр. Находката е от около 2000 предмета от почти чисто 23,5 каратово злато с общо тегло около 5,5 кг.
1 от 4 снимки
Военноморски музей - Варна - 24.7 км., 24 минути с кола
Музеят се помещава в Морската градина във вила "Дияна". Има две експозиции - едната проследява морксата история, а другата водния транспорт. Експонатите са обособени в шест групи: корабоплаване, минно дело, водолазен отдел, водосамолетна авиация, риболов и общо-исторически отдел. Във военноморския музей се съхраняват и макети на военните кораби "Асен", " Надежда" и "Калиакра".
1 от 3 снимки
Римски терми - Варна - 25.5 км., 23 минути с кола
Туристите имат възможността да наблюдават запазени стени от масивната сграда и много руини от магазинчета, бани и т.н. Останките датират от 2-ри век и са с площ 7000 кв. м.
1 от 3 снимки
Варненски аквариум - Варна - 24.8 км., 25 минути с кола
Аквариумът е построен през 1912 година. Той притежава голяма колекция от представители на животинския и растителния свят. В аквариума може да се види еволюцията на рибите, както и препарирани организми, които са събрани от целия световен океан. Към Инситута има и библиотека.
1 от 4 снимки
Музей на куклите - Варна - 23.6 км., 21 минути с кола
В музея се съхраняват интересни и впечатляващи кукли - механизирани кукли,"явайки", марионетки, изработени от различен материал като плат, дърво, кожа и други. Музеят на куклите е мястото, което те връща в детските спомени.
1 от 4 снимки
Обсерватория "Николай Коперник" - Варна - 25 км., 23 минути с кола
Обсерваторията е открита на 22 май 1968 година. Тя е уникална по рода си, защото в нея се намират обсерватория, планетариум със Звездна зала и кула с махало на Фуко. Най-ентусиазираните почитатели имат възможността да посещават астрономически курсове, както и такива за любители.
1 от 4 снимки
Делфинариум - Варна - 26.8 км., 26 минути с кола
Тридесетминутната впечатляваща атракция на морските бозайници включва акробатика, баланс, танци върху водата, ходене с опашка по воднатата повърхност, пеене по ноти и други. Вълнуващо и запомнящо се преживяване е посещението на Делфинариума. Подходяща забележителност за всеки.
1 от 5 снимки
Варна - 26.7 км., 27 минути с кола
Варна. Прекрасен град и най-желаното селище за живеене в България. Разположението на града по северното крайбрежие на Черно море, както и богатите природни ресурси, го превръщат в един от най-известните курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. Едновременно с това той е пресечна точка на пътя между Средния изток и Западна Европа. Морската гара, морската градина, Катедралата и Аспаруховият мост са малка част от забележителностите на Варна. Особено приятна е и разходката по главната улица, осеяна с ресторантчета и кафенета, която води директно на плажа.
1 от 3 снимки
"Побити камъни" - Варна - 33.4 км., 33 минути с кола
Каменните образувания са възникнали преди повече от 50 млн. години. Те представляват части от малката варненска пясъчно–чакълена пустиня – уникален феномен и единствена в Европа. Някои от тези варовико–пясъчни образувания достигат близо 6 метра височина. “Побити камъни” е и първата официално обявена и защитена от държавата природна забележителност в България. Това става през 1937г.
1 от 2 снимки
К.К. "Св. Св. Константин и Елена" - 32.5 км., 31 минути с кола
Курортът "Св. Св. Константин и Елена" в началото е бил курорт, който се посещава само от богати варненски жители. Мястото на първия хотел “Прага” от 1908 година, днес се издига “Естрея Палас”. А на територията, върху която някога е бил детският морски санаториум, днес е обособен туристически комплекс “Слънчев ден”, разполагащ с база от 1300 легла, два балнеоложки центъра, пет плувни басейна, два тенис корта и редица други възможности за спортни забавления. Истинската гордост на “Св.св.Константин и Елена” обаче, са безценните природни дадености, които притежава. Това е единственият курорт в България със седем минерални извора. Те достигат дълбочина между 1800 и 2000 метра с общ дебит 175л/секунда и температура на водата от 40 до 60 градуса. Днес курортът е предпочитан от много туристи за прекарване на една спокойна почивка.
1 от 1 снимки
село Бърдарево - 24.4 км., 33 минути с кола
Бърдарево е село в Североизточна България, което е разположено в планинския район на община Долни чифлик, Област Варна. Тук се намира все още неизледван от археолозите римски път, намиращ се в местността Бяло градище, която е в непосредствена близост до коритото на река Двойница.

Настаняване в Близнаци | BgVakancia.com

Кьща за гости Вила Асол Тип: Къща за гости в Близнаци
Брой наематели: 10
За резервации: +359 877 743 670


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Докладвай за проблем с тази обява
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко за какво докладвате:
изпрати
Докладвай тази обява
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Изпрати на приятел
затвори
Вашите имена

Вашият E-mail:

E-mail на получателя:

Допълнителен коментар:
изпрати
Изпрати на приятел
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Предложете ни забележителност
затвори
Благодарим ви за проявената инициатива.
Моля, опишете накратко забележителността, която искате да бъде добавена:
изпрати
Предложете ни забележителност
затвори

Съобщението е изпратено успешно.
Благодарим ви за отделеното време.
Затвори