Почивка, почивка на море, почивка на планина


Допитване: Как Туристите Избират Хотел?

Резултати от допитването базирани на 250 участника.

Моля, помислете за различните фактори при избора на хотел за вашата почивка.
Посочете степента на важност на следните фактори:

маловажно 1 2 3 4 5 много важно
Хотелът има добро местоположение (близост до плаж, ски писта, природна забележителност, и т.н.) 2% 2% 17% 24% 55%
Хотелът предлага ниска цена на нощувката 2% 5% 24% 26% 43%
Високо ниво на чистота 2% 1% 3% 14% 80%
Хотелът предлага широк набор от услуги – 24 часа рецепция, информация за дестинацията, наем на коли, и т.н. 11% 26% 30% 18% 15%
Хотелът предлага много удобства – сателит, DVD, спа, и други. 5% 10% 31% 24% 30%
Имате позитивни отзиви от хора, които са посетили този хотел в миналото 4% 6% 17% 36% 37%
Имате достъп до много на брой качествени снимки на хотела 2% 9% 20% 32% 37%
Имате точна информация за цените и други характеристики на хотела преди да направите запитване 2% 4% 7% 19% 68%
Можете да намерите информация за хотела в интернет 2% 0% 3% 14% 80%
Комуникацията с хотела при запитванията и в процеса на резервация ви дава чувство за доверие и професионализъм. 2% 1% 9% 20% 68%
Възраст
< 20: 1%
20 - 29: 26%
30 - 39: 38%
40 - 49: 25%
50 - 59: 9%
60 >: 1%

Пол
Мъж: 20%
Жена: 80%Допитване до потребителите на BgVakancia.com за факторите при избор на хотел показва изненадващи резултати. Допиването е проведено през месец Март с участието на 250 туриста, които активно ползват Интернет за резервации. Участващите са дали мнението си за важността на ред причини при избора на хотел: местоположение, цена, чистота, услуги и други.

Факторът с най-голяма важност не е цената, нито местоположението, а чистота. Осемдесет процента от участниците в допитването казват, че чистотата е от най-висока категория важност. За сравнение, едва 43 процента казват, че ниските цени са много важни и едва 54 отговарят, че местоположението е много важно. На пръв поглед тези резултати са изненадващи. Допитването показва, че 80 процента от резервиращите в Интернет са от женски пол. Тоест, когато се тръгне на почивка, дамите са тези, които избират хотел. Без да обиждаме другия пол, бихме предположили, че това допринася за важността на чистотата. Освен това, голям процент от резервациите са за семейни почивки с деца, при които е особено важно да е чисто и уютно. И още нещо, средният резервиращ е на около 30-35 години, т.е. хора с изградени критерии.

Има и други интересни резултати. Близо две трети от хората казват, че е много важна добрата комуникация с хотела при запитване и резервации. Данните показват и голямо значение на обстойната информация за обекта, както и това хотелът да има добро присъствие в Интернет.

Какво означава това? Явно, че конкуренцията между хотелите не е само на база цена, местоположение и услуги. Дори и по-скромен хотел може да се представи по- добре като дава обстойна информация, набляга на чистотата и отговаря своевременно и точно на получeните запитвания.

Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори