Как да се предпазим от измама при туристически резервации по интернет

Новини / За медиите

Как да се предпазим от измама при туристически резервации по интернет

Представете си следното. Дни наред разглеждате хотели в интернет, пращате запитвания и сравнявате. Накрая се спирате на хотел „Лунни Сенки” (или вила „Вилекула”) и правите резервация за цялата ви група за Нова Година. Изпращате капаро и започвате да броите дните. Ден преди Нова Година, шумната и весела компания пътува до град Н. и започва да търси хотела (или вилата). Него го няма. Станали сте жертва на интернет измама.

Описаното горе не се случва често, но все пак ни напомня, че трябва да сме внимателни, да задаваме въпроси и да изискваме информация преди да направим резервация и да пристъпим към плащане. В същото време, собствениците на ваканционни имоти трябва да организират работата си така, че да разсейват съмненията и да внасят доверие.

Ето няколо полезни съвета как да избегнете подобна измама:

Информация от управителя/собственика. Не се притеснявайте да се обадите по телефона и да разпитате обстойно за имота, за вашата стая, за това какво има наоколо, и т.н. Поискайте още снимки. Трудно се отговаря на ред детайлни въпроси, ако става дума за несъществуващ имот.

Размер на капарото. Изискваното капаро не трябва да е в много голям размер. Нормално е то да не надвишава 20 – 30% от общата сума.

Информация по интернет. Направете търсене в Google по името на имота или „името на имота” и „форум.” Ако не намерите никаква информация, тогава имота или не съществува или не е много активен/посещаван. Това се отнася предимно за хотели, но много вили и ваканционни апартаменти също са обсъждани в интернет форуми.

Наред с това очаквайте собственика/управителя на ваканционния имот да представи следната информация:

Сайтове, където имота има платена реклама. Тази информация е показателна за това, че обекта е активен, инвестира и се бори за позициите си на туристическия пазар.

Интернет книга за гости или референции. Отзивите на предишни туристи са показателни не само за съществуването на обекта, но и за неговото качество.

Резервационни документи. Бързия размен по и-мейл на добре оформени документи за резервация и плащане е показателен за това, че обекта има обиграна процедура при резервации.

Информация за членство в туристически асоциации. Туристическите асоциации проверяват щателно преди да допуснат нови членове. Членството потвърждава, че обекта съществува.

Ако собственика/управителя на ваканционния имот не може да разсее вашите съмнения, не правете резервация. Не е добре да се тръгва на почивка със свито сърце.

Повече информация ще намерите в документа Интернет Резервации.


Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Вие сте:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Изпрати
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
Затвори
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах